У Києві на Великдень посилять заходи безпеки, комендантська година діятиме без змін

новини києва, кмва, великдень, заходи безпеки, комендантська година діятиме без змін

У Києві під час святкування Великодня, 5-го травня, для підтримання правопорядку залучаються представники Нацполіції та співробітники муніципальної охорони. Правоохоронці чергуватимуть біля храмів, спеціальні тимчасові моніторингові центри будуть контролювати ситуацію в місті.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні Київської міської військової адміністрації (КМВА).

Зазначається, що представники Нацполіції та співробітники муніципальної охорони патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян. З метою недопущення провокацій патрулюватимуть храми, собори та Національний заповідник “Києво-Печерська лавра”.

Біля церков чергуватимуть правоохоронці, які у разу повітряної тривоги допомагатимуть евакуації вірян та священнослужителів  до найближчих укриттів. 

“Крім того, працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри, які оперативно відслідковуватимуть ситуацію в Києві задля запобігання правопорушень. Комендантська година на Великдень діятиме без змін – з 00:00 до 05:00”, – йдеться в повідомленні.

Киян та гостей міста закликають за можливості подивіться богослужіння онлайн – по ТБ або через YouTube чи Facebook. 

“Якщо ж все ж таки вирішите піти до храму — дбайте про безпеку! Намагайтеся уникати великих скупчень людей. Загрозу провокацій чи ракетних обстрілів у цей день ніхто не знімає! Дотримуйтеся правил безпеки. Пам’ятайте про сигнали повітряної тривоги. При оголошенні — прямуйте в найближче укриття”, – зауважили в КМВА.

Нагадаємо, на Великдень, у ніч із суботи 4 травня на неділю 5 травня, комендантська година в Київській області діятиме без змін – з 00:00 до 5:00 години. Пересування вулицею в цей час заборонене, а богослужіння мають транслюватися в онлайн-режимі.

Читайте: У центрі Києва поліція та СБУ проводять безпекові заходи

Фото: КМДА

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4