У Києві правоохоронці затримали зловмисницю, яка ошукувала пенсіонерів

У Києві правоохоронці затримали зловмисницю, яка ошукувала пенсіонерів

Порушниця зі спільниками видурила у пенсіонерки майже 100 тисяч гривень. Наразі жінці з кримінальним минулим повідомлено про підозру у шахрайстві. Їй загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це, як стало відомо КВ,  повідомляє поліція Києва.

Подія трапилась минулого місяця у Дарницькому районі столиці. До правоохоронців звернувся місцевий мешканець та повідомив, що його 83-річну матір ошукали невідомі.

«Потерпіла розповіла, що зателефонувавши на стаціонарний телефон нібито її син  повідомив, що він знаходиться у лікарні. Згодом слухавку взяв чоловік, який відрекомендувався лікарем, та порадив пенсіонерці не зволікати, а терміново зібрати 100 тисяч гривень на термінову операцію для сина», – розповів начальник територіального управління поліції Антон Жидовцев.

Також, «лікар» попередив, що за грошима приїде його «асистентка». Вже за декілька хвилин до квартири старенької прийшла незнайомка. Перебуваючи у стресовому стані, бабуся віддала їй всі заощадження: 39 000 гривень, 500 доларів США, дві золоті каблучки та сережки, а також на вимогу зловмисниці, пенсійну банківську карту, з якої зняли 10 000 гривень. 

Про те, що пенсіонерка потрапила у пастку шахраїв, з’ясувалось, коли жінка вирішила сама зателефонувати синові.

Працівники Дарницького та Голосіївського управлінь поліції спільно з оперативниками столичного главку за допомоги фахівців кримінального аналізу встановили особу підозрюваної.

«Правоохоронці оперативно встановили її місцезнаходження та під час вчинення аналогічного злочину на території Голосіївського району затримали її у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисницею виявилася 38-річная уродженка Дніпра, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок, грабежів та шахрайства. Під час проведення обшуків слідчі вилучили у жінки частину коштів, здобутих злочинним шляхом. 

Слідчі, за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури, повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньо змовою групою осіб. Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Поліція Києва нагадує, що «Ваш родич у біді – потрібна допомога» –- одна із найпоширеніших видів шахрайства, у яке найчастіше потрапляють люди старшого віку.

Щоб не потрапити на гачок шахраїв, якщо вам телефонують невідомі та вимагають гроші, дотримуйтеся наступного алгоритму дій:

  • насамперед, не панікуйте, а спокійно з’ясуйте, в якому саме відділенні поліції чи в якій саме лікарні перебуває ваш родич, уточніть його ім’я та по батькові чи дату народження – як правило, вже на цьому етапі шахраї розуміють, що їх викрито, адже такою інформацією вони не володіють;
  • не повідомляйте співрозмовнику жодної інформації про себе чи родичів – не називайте імен, не вказуйте свою адресу проживання;
  • якнайшвидше перевірте отриману інформацію, зателефонувавши безпосередньо людині, про яку йдеться;
  • у жодному разі не перераховуйте і не передавайте кошти невідомим особам.

Читайте: Столична адвокатка намагалась виманити гроші за закриття вже закритого провадження

Фото: поліції Києва

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4