У новому навчальному році на Київщині стартує проєкт “Служба освітньої безпеки”, – Руслан Кравченко

У новому навчальному році на Київщині стартує проєкт "Служба освітньої безпеки", - Руслан Кравченко

У новому навчальному році в Київській області стартує проєкт “Служба освітньої безпеки”. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни й створити безпечне середовище після війни. 

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

Як зазначив Руслан Кравченко, для участі у проєкті визначено 94 заклади загальної середньої освіти Київщини.

“18 інспекторів СОБ з числа працівників Нацполу вже пройшли навчання і направлені в заклади освіти. Завданнями таких офіцерів крім охорони порядку і реагування на правопорушення на території навчальних закладів є проведення профілактичних занять та бесід з учнями, співпраця з педагогами, менторство для дітей”, – повідомив начальник КОВА.

Інспектори у разі необхідності будуть:

  • взаємодіяти з екстреними службами,
  • спілкуватимуться з учнями щодо запобігання вживання алкоголю, тютюнових виробів та наркотиків
  • попереджатимуть булінг
  • навчать дотримуватися кібергігієни
  • сприятимуть національно-патріотичному вихованню української молоді.

Запланований вихід на очне навчання максимальної кількості школярів – величезний виклик і для громад, які готують укриття для наших дітей на території навчальних закладів”, – зауважив Руслан Кравченко.

Він додав, що при підготовці закладів освіти до нового навчального року проводяться ремонтні роботи в укриттях 107 закладів, з них 25 – капітальні ремонти. Роботи спрямовані на збільшення кількості місць та покращення умов в існуючих укриттях. Після завершення ремонтних робіт кількість місць в укриттях закладів освіти збільшиться на понад 16 тисяч. 

Руслан Кравченко нагадав, що у попередньому навчальному році в області працювали очно та змішано 97% шкіл та 93% садочків.

“Наше першочергове завдання на 2024/2025 навчальний рік – організація навчання 100% закладів за очною та змішаною формою навчання. Діти мають отримувати повноцінний доступ до якісної освіти”, – підсумував очільник Київщини.

Читайте: Першочергове завдання на новий навчальний рік – організація навчання 100% закладів за очною та змішаною формою навчання, – Руслан Кравченко

Фото: скриншот відео

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Banner
QlU7mDx4