У районах проведення інтенсивних бойових дій є проблеми зі зв’язком, – Держспецзв’язку

У районах проведення інтенсивних бойових дій є проблеми зі зв'язком, - Держспецзв'язку

У населених пунктах України, де раніше спостерігалися проблеми зі зв’язком, у у Сумській, Харківській та Херсонській областях, проведено відновлювальні роботи, зв’язок працює безперервно. Перебої  або відключення зв’язку фіксують там, де точаться бойові дії, зокрема у містах Мелітополі, Бучі, Ірпені, смт Ворзель, Гостомель. 


Про це, як передає KV, повідомив пресцентр Держспецзвʼязку станом на 17:00 12 березня 2022 року.


Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 


“Оператори мобільного звʼязку та інтернет-провайдери в Україні продовжують надавати послуги електронних комунікацій. У населених пунктах де раніше спостерігалися проблеми з доступом українців до мобільного звʼязку та інтернету, після проведення відновлювальних робіт вже наявний і стабільно працює у Сумській, Харківській, Херсонській області”, – йдеться у повідомленні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Додається також, що проблеми із забезпечення послугами електронних комунікацій спостерігаються у районах проведення інтенсивних бойових дій, зокрема у містах Мелітополі, Бучі, Ірпені, смт Ворзель, Гостомель. 


“Відновлення мобільного звʼязку та доступу до інтернету у цих місцях буде забезпечено після припинення бойових дій та деокупації цих районів. Наявні перебої зі звʼязком повʼязані із перенавантаженням мереж. Радимо громадянам раціонально користуватися мобільним звʼязком та інтернетом”, – повідомили у “Держспецзв’язку”.


Окрім того, мобільні оператори здійснюють кіберзахист своєї інфраструктури, адже ворог робить систематичні атаки на ресурси українських операторів. Зокрема, за минулу добу фахівцями Vodafone були зафіксовані 2 DoS-атаки з ІP-адрес країни-ворога, зокрема мобільних операторів: Мегафон, МТС, Sweden, TeliaSonera та ін. Атаки були заблоковані системами захисту компанії.


Також зазначається, що АТ “Укртелеком” відновлено інтернет-послуги у Херсонській та Миколаївській  областях. Через наслідки бойових дій тимчасово відсутні інтернет-послуги у Луганській, Чернігівській та Сумській областях. Ведуться роботи з відновлення.

Також, оператор зняв обмеження швидкості доступу до інтернету в усіх областях, окрім Сумської – там пріоритет надається на критичні потреби ЗСУ та обʼєктам критичної соціальної інфраструктури.

Системи оперативно-технічного управління комунікаційними мережами продовжують функціонувати у режимі управління під час воєнного стану, яке здійснює Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Державній службі спеціального звʼязку та захисту інформації України.


Нагадаємо, московські загарбники цинічно розчавили танком автомобіль з мирними громадянами. Загинуло двоє дорослих й один неповнолітній хлопець.


Читайте: На Запоріжжі ворожий танк переїхав машину з цивільними (відео)

Фото: соцмережі

КиевVласть

Автор:
Вероника Злацкая
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4