У справі фінансуванні росгвардії в Криму затримали помічника Шуфрича

зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудок нардепа

Служба безпеки України (СБУ) зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії в тимчасово захопленому Криму. Встановлено, що поплічник нардепа займався укладанням договорів з охорони об’єктів нерухомості “шефа” на території півострова, за що на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Служби безпеки України (СБУ).

“За матеріалами справи, цей зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки. Зокрема, він займався укладанням договору із структурами росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму”, – йдеться в повідомленні.

У спецслужбі встановили, що лише за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання «послуг воєнізованої охорони» об’єктів народного депутата на території півострова.

“Бізнес-партнера” Шуфрича затримали та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 15 вересня 2023 року генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру у державній зраді народному депутату України IX скликання від забороненої політичної партії “опзж” Нестору Шуфричу. Йому інкримінували співпрацю з колишнім заступником секретаря РНБО Сівковичем, який працював на фсб рф. У лютому 2024 правоохоронці задокументували нові докази антиукраїнської діяльності  Шуфрича. За даними слідства, фігурант налагодив схему фінансування російських окупаційних угруповань на території тимчасово анексованого Крима. 

Читайте: Нардеп Нестор Шуфрич підозрюється у фінансуванні росгвардії у Криму, – ДБР

Фото: СБУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4