У столиці до Дня захисту дітей відбудуться безоплатні екскурсії (маршрути)

У столиці до Дня захисту дітей відбудуться безоплатні екскурсії (маршрути)

З нагоди Дня захисту дітей Управління туризму та промоцій КМДА і Київський центр розвитку туризму підготували 8 екскурсій столицею на безоплатній основі, одна з них адаптована для маломобільних груп населення. 

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації (КМДА).

“На всі прогулянки можна приходити разом із дітьми віком від 7 років. Заходи проходитимуть з п’ятниці до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах”, – йдеться у повідомленні.

У КМДА наголосили, що екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Згідно повідомлення, заплановано проведення екскурсій за наступними маршрутами:

  • Екоекскурсія для дітей «Мандрівка до Будинку природи», де юні дослідники ознайомляться з унікальною флорою та фауною, а також дізнаються про вплив навколишнього середовища на життя людини – 31 травня, п’ятниця, 11:30. 
  • Екскурсія «Прогулянка старим Києвом» (адаптована для маломобільних груп населення), під час якої можна буде дізнатися про будівництво Володимирського собору, Золотих воріт, Софійського собору тощо. Важливо! Поруч із людиною, яка належить до маломобільних груп населення, має бути особа, що її супроводжує – 31 травня, п’ятниця, 13:00.
  • Екскурсія «Прогулянка старим Києвом», під час якої можна буде дізнатися про будівництво Володимирського собору, Золотих воріт, Софійського собору тощо – 1 червня, субота, 12:00; 2 червня, неділя, 12:00. 
  • Екскурсія «Прогулянка театральним Києвом» розповість, як і коли виникли театральні традиції Києва, про перші театри, їхніх корифеїв і сучасних майстрів сцени – 1 червня, субота, 13:00.
  • Дитяча квест-екскурсія «Пізнаємо Київ – обираємо професію» – це спільна прогулянка, під час якої дітям та їхнім батькам розкажуть про різноманітні події в історії України, а також пояснять сутність низки професій. В ігровій формі юні дослідники виконуватимуть задачі, подолання яких призведе до розкриття важливого гасла для нашої столиці – 1 червня, субота, 13:00; 2 червня, неділя, 13:00. 
  • Дитяча екскурсія «Загадки Старокиївської гори», під час якої екскурсанти дізнаються про легендарних київських князів, розбудову Києва у VIII-XVIII ст., будівництво оборонних укріплень і князівських палаців, побачать фундаменти палацу князя Володимира, а також довідаються, яким же був перший кам’яний храм Київської держави – 2 червня, неділя, 17:30.

“Реєстрація на лекторій та екскурсії – обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком”, – підкреслили у КМДА.

Читайте: У столиці планують створити безбар’єрне туристичне середовище

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4