У столиці з початку року висадили близько тисячи дерев

Від початку року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень столиці висадили близько 1 000 дерев, більше 9 000 кущів та 11 000 квітів. 

Про це, як стало відомо КВ, повідомляє КМДА.

«У цьогорічній кампанії з озеленення міста, як і завжди, перевага надається стійким до міських умов породам дерев. 80% із них – це листяні породи, такі як клени, платани, липи та тополі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при виборі рослин для озеленення перевагу віддають багаторічним, оскільки вони потребують значно меншого ресурсу для догляду. Серед них: ковила, гейхера, гортензія, спірея, форзиція, дерен, бузок тощо.

За інформацією КО «Київзеленбуд», також із початку року фахівці лісопаркових підприємств Києва заліснили 8,5 га лісокультурних площ та висадили понад 160 тис. сіянців. Майже 80% усіх площ заліснені однорічними сіянцями сосни звичайної, адже цій культурі найбільше підходять наші ґрунти. Іншу частину створюваних культур займуть деревні породи, серед них дуб звичайний, ялина європейська, а також модрина європейська.

Нагадаємо, торік у міських парках, скверах і на бульварах висадили понад 8 тис. дерев, майже 80 тис. кущів та 6,5 млн квітів. У міських лісах за весняно-осінній період 2023 року висаджено понад 321 тис. сіянців і заліснено 13,5 га лісових площ.

Читайте: У Києві на Трухановому острові висадили 3 тисячі сіянців сосни

Фото: КМДА

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
Поштова площа під загрозою провалу: закриття метро, потенційна загибель людей і Шевченківська церква
22:26 Громада та експерти наполягають на терміновому обстеженні  стану грунтів поруч із станцією метро “Поштова площа”, тимчасовому закритті самої площі для відвідування та проведення…
Гроші у прірву: Нацполіція розслідує “бюджетні розпили” при інвентаризації столичних земель
09:00 Слідчі Нацполіції вважають, що процес інвентаризації земель Києва в останні роки носить всі ознаки злочину по заволодінню бюджетними коштами шляхом зловживання службовими особами…
QlU7mDx4