У збитковому будівництві Подільського мосту підозрюють директора підрядної організації

У збитковому будівництві Подільського мосту підозрюють директора підрядної організації

Директору генпідрядної організації повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України у справі про 24 мільйони збитків на будівництві Подільського мосту. Санкція інкримінованих статей передбачає до 12 років позбавлення волі. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби поліції Києва.

“Слідством встановлено, що з 2017 року на підставі договору, укладеного з КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», генпідрядник із залученням підрядних та субпідрядних організацій здійснює роботи з завершення будівництва Подільського мостового переходу, для його подальшого введення в експлуатацію”, – розповіли у поліції Києва.

Як зазначили у пресслужбі, поліцейськими було встановлено, що директор генпідрядної організації, перебуваючи у змові із керівництвом підконтрольних йому товариств, підписав акти виконаних будівельних робіт, у яких на понад 24 мільйони гривень завищив вартість оренди окремої будівельної техніки.

“Службовцю повідомлено про підозру за двома статтями ККУ, санкція яких передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. На рахунки генпідрядної організації накладено арешт”, – додали правоохоронці.

КВ раніше інформувала, що ще у квітні 2017 році КМДА виділила на добудову Подільського мостового переходу 6,1 млрд  бюджетних гривень. “З волі випадку” КП “Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва” замість ПАТ “Мостобуд” обрала генпідрядником будівництва мосту ТОВ “Еко-Буд-Трейд” – фірму, пов’язану з на той час  директором КП “Житлоінвестбуд-УКБ” В’ячеславом Непопом та екс-головою департаменту будівництва КМДА Михайлом Голицею.

Читайте: Не Prozzoro: 6,1 млрд. бюджетних гривень на Подільський міст “відмиють” через партнерські фірми В’ячеслава Непопа

Згодом, у липні 2017 року, стало відомо, що ТОВ “Еко-Буд-Трейд”  отримає без конкурсу на будівництво Подільського мостового переходу додатково ще 445 млн гривень. Додаткове фінансування замовник пояснив “технічною помилкою” проектувальників.

Читайте: Забудькуватість проектувальників “подарує” фірмі Непопа та Голиці 445 млн гривень

Водночас у жовтні 2022 року Київрада виділила ще 183 млн на добудову Подільського мосту. Гроші депутати відшукали за рахунок перерозподілу з інших об‘єктів транспортної інфраструктури.

Читайте: Київрада виділила більше 180 млн на добудову Подільського мосту

У 2021 році прокуратура повідомила про підозру керівнику генпідрядної організації в тому числі за фактами завищення вартості робіт з антикорозійного захисту металевих елементів несучих конструкцій прогонової споруди мосту на суму близько 1,8 млн гривень. За даними правоохоронців, загальна сума завданих столичному бюджету збитків становила близько 150 млн гривень.

Читайте: Правоохоронці повідомили про підозру заступнику керівника “Дирекції з будівництва дорожньо-транспортних споруд” та генпідряднику будівництва Подільського мосту та Замкерівнику “Дирекції з будівництва дорожньо-транспортних споруд” та генпідряднику повідомлено про нові підозри у розкраданнях на будівництві Подільського мосту

У лютому 2023 року Подільська окружна прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування першого епізоду справи щодо розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро. Серед підозрюваних на той час було троє осіб – перший заступник керівника КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”, який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної та підрядної організацій.  Згодом  прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно четвертого фігуранта у справі щодо розкрадання коштів на будівництві Подільського мостового переходу.

Читайте: У справі щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту перед судом постане ще один підрядник

У грудні 2023 року поліція повідомила про підозру у службовій недбалості заступнику директора комунального підприємства, який підписав акти прийому виконаних будівельних робіт зі значно завищеними відомостями про вартість експлуатації окремої будівельної техніки. Йдеться про історію будівництва Подільського мостового переходу. За попередніми висновками експертиз, сума збитків столичному бюджету склала 24 мільйонів гривень.

Читайте: Поліція викрила мільйонну схему розкрадання на будівництві Подільсько-Воскресенського мосту

Фото: поліція Києва 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4