Україні вдалося повернути додому ще 9 дітей

Україні вдалося повернути додому ще 9 дітей

У п’ятницю, 22 березня, стало відомо що Україні вдалося повернути додому ще 9 дітей. Четверо з них повернулися з тимчасово окупованих територій (ТОТ), ще п’ятеро – в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні ми вже зустріли 3-річних сестричок, 6-річного хлопчика та 10-річну дівчинку з дитбудинків, щодо повернення яких зверталися опікуни та родичі до нашого Офісу. Також наш Офіс допоміг возз’єднатися мамі з 12-річною донькою. Всі вони вже на території України”, – повідомив Лубінець.

Омбудсмен зазначив, що інші четверо дітей, які трішки раніше повернулися з ТОТ, вже відвідали Центр захисту прав дитини, розповіли, що дехто був вимушений відвідувати російську школу. Також одна з повернутих дівчаток з інвалідністю не могла отримувати повноцінний медичний догляд, тож нині на підконтрольній Україні території нарешті отримає належну допомогу.

Наша спільна робота з іншими держорганами та за посередництва Держави Катар приносить хороші результати – діти повертаються на рідну землю”, – додав Лубінець.

Він зауважив, що Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують всі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали українські діти, аби злочинці та ті, хто віддає злочинні накази, були справедливо покарані.

Нагадаємо, станом на 22 лютого 2024 року Офісу омбудсмена України було відомо про 19 546 зафіксованих випадків примусового переміщення на тимчасово окуповані території України або депортації росією українських дітей. Кропітка робота по поверненню українських дітей триває. Один із обмінів пройшов 20 лютого, коли додому повернули 11 діточок. На початку березня додому вдалося повернути з тимчасово окупованих територій ще 10 дітей.

Читайте: До України з тимчасово окупованих територій повернули ще 10 дітей

Фото: Facebook Дмитра Лубінця

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4