Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю

Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю

Угоди про співпрацю між Україною та Індією в медичній, аграрній, гуманітарній та культурній сферах були узгоджені в рамках візиту прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді в Україну.

Про це КВ дізналася з повідомлення “Інтерфакс-Україна” (інформаційне агентство посилається на слова Президента України Володимира Зеленського).

“На сьогодні ми погодили… чотири документи в цей історичний візит прем’єр-міністра Моді між Україною та Індією. Це медична сфера, це співпраця в аграрному напрямі, це гуманітарні відносини, це культура”, – сказав Зеленський на зустрічі з Моді в Києві у п’ятницю.

Також, за його словами, підготовлено спільну заяву “про побудову стратегічного партнерства між нашими країнами, торгівлі між нашими країнами та військово-технічну співпрацю”. “Усе це має зміцнюватися”, – наголосив Зеленський.

Володимир Зеленський висловив сподівання на приєднання Індії до спільного комюніке інавгураційного Саміту миру, який відбувся цього літа у Швейцарії, та має намір обговорити під час візиту прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до України подальшу співпрацю в рамках Саміту.

Зеленський подякував Моді за підтримку Індією суверенітету й територіальної цілісності України, а також за надану гуманітарну допомогу. 

Читайте: Прем’єр-міністр Індії Моді прибув до України

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, у свою чергу, сказав, що Індія виступає за досягнення миру в Україні дипломатичним шляхом, водночас із повагою до суверенітету і територіальної цілісності Української держави.

“Ми з повною впевненістю трималися подалі від війни, але це ніколи не означало, що ми були просто байдужими спостерігачами. Ми ніколи не були нейтральними, і в нас була сторона від найпершого дня – наша сторона була миром…. Тому, приїхавши на землю України, я приїхав із посланням миру”, – сказав Моді.

Моді розповів, що “декілька днів тому я приймав третій саміт “Голос Глобального півдня”, у якому взяли участь 120 країн, і “від імені цих країн Глобального півдня приїхав із посланням миру”.

Читайте: Індійський лідер Моді у Києві вшанував убитих росармією українських дітей

Фото: Пресслужба Президента

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4