Україна вперше застосувала нову українську ракету-дрон “Паляниця”, – Зеленський

Україна вперше застосувала нову українську ракету-дрон "Паляниця", - Зеленський

Сьогодні, 24 серпня, Сили оборони України провели перше застосування української ракети-дрона “Паляниця”. Нова українська розробка успішно уразила військовий об’єкт ворога на тимчасово окупованій території. 

Про це, як передає КВ, повідомив під час урочистостей з нагоди Дня незалежності Президент України Володимир Зеленський.

“Саме сьогодні відбулось перше і успішне бойове застосування нашої нової зброї. Абсолютно нового класу зброї, української ракети-дрона “Паляниця””, – зазначив Президент.

Володимир Зеленський підкреслив, що це “новий метод відплати агресору”. Ворожий об’єкт, наголосив він, було успішно уражено.

“Ворога було уражено. Я дякую всім, хто це забезпечив. Усім розробникам, виробникам і нашим воїнам. Пишаюсь вами, росії буде дуже складно, складно навіть вимовити, що саме прилетіло. Складно протидіяти, але дуже легко зрозуміти за що”, — сказав він.

У свою чергу міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін  уточнив, що військовий об’єкт противника було уражено на окупованій території України.

Камишін додав, що “Паляниця” – це дрон і одночасно ракета, яка за своїми тактико-технічними характеристиками підпадає під обидва визначення.

Читайте: 33 роки тому Україна відродилася на картах світу, а сьогодні Україна підкорює серця всього світу, – Президент у День Незалежності

Фото: ОП

КиївВлада

Олександр Попов

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4