“Укрпошта” випустить благодійні марки до Дня медика

"Укрпошта" випустить благодійні марки до Дня медика

26 липня, напередодні Дня медика, Укрпошта випустить благодійні поштові марки «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», об’єднані в один марковий аркуш під назвою «Героїчні професії. Янголи війни». Кошти, виручені від продажу поштових марок, підуть на допомогу лікарням, що знаходяться на прифронтових територіях.

Про це КВ стало відомо з пресрелізу “Укрпошти”.

“Від початку війни в Україні багато з них змінили світлі кабінети на «операційні» посеред поля, а хтось, не маючи медичної освіти, здобув свій досвід та навички тактичної медицини одразу на фронті.  Кожна марка в цій серії – це символ незламності та відданості, що осяває їхні подвиги яскравим світлом вдячності”, – йдеться у повідомленні.

Марковий аркуш, випущений Укрпоштою, складається з  марок – «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», які зображають, як на передовій  та в гарячих точках українські лікарі виконують свою місію.

Тираж маркового аркуша – 100 000 примірників. Номінал кожної марки – М (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх реєстрованих листів без оголошеної цінності (рекомендованих)  масою до 50 г і поштових карток (30,00 грн.)) + 5,00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахування на соціальні (благодійні) цілі – допомогу лікарням на прифронтових територіях).

Тираж конверта «Перший день» — 35 000 екземплярів, карток – 35 000 екземплярів. Погашення спеціальним штемпелем «Перший день» відбудеться у м. Києві, 01001.

Придбати поштовий випуск можна з 26 липня у відділеннях поштового зв’язку, а також у Поштовому маркеті. Художник поштових марок, конверта «Перший день» та карток — Олександр Охапкін.

Нагадаємо: випуск «Героїчні професії» присвячено людям різних спеціальностей, які сміливо та самовіддано працюють задля Перемоги нашої країни. Серія розпочалася у 2023 році поштовим блоком «Воїни світла. Воїни добра», 4 листопада 2023 року вона поповнилася випуском «Залізні люди», а у лютому 2024 року доповнилась поштовим випуском “Укрпошта завжди поруч з вами», приуроченим до 30-річчя національного поштового оператора.

Читайте: “Укрпошта” випустить поштову марку на підтримку національної збірної з футболу

Фото: Укрпошта

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4