Уряд схвалив стратегію рівних прав та можливостей жінок і чоловіків до 2030 року

Уряд схвалив стратегію рівних прав та можливостей жінок і чоловіків до 2030 року

Кабінет міністрів схвалив Державну стратегію забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року. Крім неї, затверджено операційний план з її реалізації на 2022–2024 роки. Документ був розроблений за дорученням віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної (на фото).

Про це KВ стало відомо з повідомлення Урядового порталу за підсумками засідання Кабінету міністрів під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 12 серпня 2022 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що згадана стратегія – це “комплексний стратегічний документ, який визначає пріоритетні напрями консолідованих дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, суб’єктів господарювання для зменшення гендерної нерівності в усіх сферах життєдіяльності суспільства”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно урядового релізу, прийнятий документ зосереджує увагу на таких стратегічних цілях:

  • Ефективне та злагоджене функціонування національного механізму забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, що дозволить створити підґрунтя для врахування потреб різних груп жінок і чоловіків при прийнятті рішень у всіх сферах та на всіх рівнях.

  • Ефективна протидія усім формам насильства, у тому числі пов’язаному з конфліктом.

  • Забезпечення жінкам та чоловікам рівних прав та можливостей людського розвитку у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури та спорту, тощо.

  • Забезпечення рівної участі жінок та чоловіків у різних сферах економічної діяльності, що створить підґрунтя для гальмування процесів росту рівня бідності населення, пов’язаних із агресією російської федерації в Україні.

“Документ є важливим для формування та реалізації державної політики у всіх сферах, забезпечення стійкості України, її відновлення та подальшого розвитку важливим є збереження досягнень державної політики забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків попередніх років, а також інтеграція ґендерного підходу в Національну стратегію відновлення України та інші програмні документи”, – сказано в релізі.

В Кабміні зауважують, що “проект акта розроблено на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної у відповідності до рекомендацій Комітету ООН з ліквідації дискримінації стосовно жінок, отриманих Україною за результатами розгляду періодичної доповіді з виконання Конвенції ООН, євроінтеграційних зобов’язань України та рішення Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків від 15 березня 2021 року”.

Читайте: ВР ратифікувала “Стамбульську” Конвенцію про запобігання домашньому насильству із застереженням

Фото: Постійне представництво України при ООН

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4