В Боярці зростуть тарифи на воду

В Боярці Фастівського району Київщини планують підняти тарифи на воду – КП “Боярка-Водоканал” має намір переглянути ціни й умови водопостачання, що містяни сприйняли вельми критично. Запропоновані комунальниками тарифи перевищують старі більше ніж на 40%. 

Про це КВ стало відомо з відеозвернення директора КП “Боярка-Водоканал” Андрія Михеєнка.

“КП “Боярка-Водоканал” має намір підняти тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. На вартість тарифу впливає збільшення вартості електроенергії, збільшення вартості паливно-мастильних матеріалів, та матеріалів, що використовуються для ліквідації аварійних ситуацій”, – розповів Михеєнко. 

Так, комунальне підприємство хоче встановити фіксовану плату за абонентське обслуговування, що нараховуватиметься щомісячно незалежно від кількості мешканців в квартирі та об’ємів спожитої води.

Якщо наразі тариф на централізоване водопостачання складає 32,46 грн, а на централізоване водовідведення –  29,93 грн, то за новим розрахунком це 55,34 грн та 51,73 грн відповідно (суми вказані з ПДВ).

Такі наміри неабияк обурили місцевих мешканців: у коментарях містяни жаліються на такі кроки під час великої війни й загалом на якість води в Боярці. 

 

Втім, комунальники запевняють, що принаймні до кінця 2024 року містяни не помітять підвищення, адже місцевою владою передбачено компенсацію різниці в тарифах. 

“Для населення вартість послуг з водопостачання та водовідведення залишиться незмінною. Боярською міською радою передбачено компенсацію різниці в тарифі на 2024 рік”, – додає директор КП “Боярка-Водоканал”.

Остаточне рішення щодо підняття цін приймуть на найближчому засіданні виконкому. 

Як раніше писала КВ, у лютому Кабінет міністрів України (КМУ) затвердив новий порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг із постачання тепла, води та вивозу сміття. За словами Прем’єр-міністра, новий алгоритм базуватиметься на нових принципах, головний з яких – платити за фактично спожите.

Читайте: Шмигаль: Перераховувати вартість компослуг за тепло, воду і вивіз сміття будуть по-новому

Фото: Терен

КиївВлада

Анастасія Олійник

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Смертельна ДТП на трасі Іванків-Радомишль: зміна балансоутримувача дороги, історія ремонтів та перевірок
13:00 Не минуло і кількох тижнів з дня автотрощі на автодорозі Іванків-Радомишль, яка забрала два життя та призвела до серйозних травмувань семи людей, як…
КП замість ПрАТ: столична міськрада вирішила створити “новий “Київводоканал”
09:00 Вже в 2025 році централізовані послуги з водопостачання і водовідведення в столиці може почати надавати новий монополіст – КП “Київводоканал”. Київрада надала КМДА…
Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
QlU7mDx4