В Чорнобильській зоні вже восьму добу вирує пожежа

В Чорнобильській зоні вже восьму добу вирує пожежа

В Чорнобильській зоні відчуження з 3 вересня вирують лісові пожежі. Наразі активним залишається один осередок вогню у Вільчівському лісництві. Радіаційний фон залишається в межах норми, загрози для населення немає.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Згідно з повідомленням, станом на 11 вересня 2024 року в Чорнобильській зоні відчуження залишається активним один осередок вогню у Вільчівському лісництві. Наразі там тривають роботи з гасіння та постійне чергування рятувальних підрозділів. Також на шести ділянках, зокрема в Бенівському лісництві, триває спостереження і проливання водою тліючих залишків, які можуть бути небезпечними.

В Держекоінспекції зазначили, що початкова динаміка поширення пожеж викликала занепокоєння через аналогію з подіями 2020 року, коли вогнем було охоплено 67 тисяч гектарів. Проте, завдяки оперативному реагуванню, цього року площа, уражена вогнем, складає близько 3 500 гектарів, що становить лише 5,5% від масштабів 2020 року. Під контролем залишається третина цієї території.

“Цьогорічний пожежний сезон характеризується екстремальною посухою через високі температури та відсутність опадів. Займання часто відбуваються на територіях із мінною небезпекою, що ускладнює гасіння. Через відсутність можливості гасіння з повітря та обмежений моніторинг за допомогою дронів, організація робіт зазнала значних змін”, – розповіли в Держекоінспекції.

Повідомляється, що наразі до гасіння пожежі залучено близько 20 одиниць техніки, зокрема пожежні машини, трактори, цистерни, а також ранцеві вогнегасники та бензопили. Усім учасникам гасіння надано індивідуальні дозиметри, проводиться посилений контроль радіаційного стану повітря та радіаційно-дозиметричний контроль на виїзді з Зони відчуження. Також забезпечено тимчасове проживання та харчування для рятувальників.

Нагадаємо, впродовж лише однієї доби 9 вересня 2024 року рятувальникам довелося 107 разів гасити пожежі на території Київщини. У більшості випадків – 85 – приборкували загорання трав’яного настилу.

Читайте: Пожежі на Київщині: за добу – більше ста загорянь, приборканих ДСНС

Фото: Державна екологічна інспекція Столичного округу

КиївВлада

 

Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4