В “Інтергал-Буд” розповіли про альтернативні “єОселі” програми з кредитування житла

В “Інтергал-Буд” розповіли про альтернативні “єОселі” програми з кредитування житла

Державна програма “єОселя” продовжує користуватися попитом серед українців. Водночас девелопери шукають альтернативні до неї програми кредитування на купівлю житла з привабливими відсотками. 

на правах реклами

Про це в інтерв’ю КВ розповіла комерційна директорка “Інтергал-Буд” Анна Лаєвська.

За словами експертки, в деяких компаніях частка придбаного за програмою “єОселя” досягла рекордних 50% від усіх продажів. 

В “Інтергал-Буд” розповіли про альтернативні “єОселі” програми з кредитування житла “Це зумовлено тим, що “єОселя” стосується здебільшого пільгових категорій людей, які раніше не мали можливості купити собі нове житло. Це унікальна та приваблива можливість, адже можна взяти кредит на двадцять років у гривні без жодного валютного ризику”, — сказала Лаєвська.

Водночас директорка зазначає, що деякі міжнародні партнери, зокрема Світовий банк, бачать механізм роботи програми “єОселя” дещо інакше. 

“На їхню думку, більш доцільно було б фінансувати не тіло кредиту, а різницю у відсотках між пільговою ставкою та стандартною. Таким чином, за наявного фінансового ресурсу, програма могла б забезпечити не 11-12, а 70-80 тисяч угод на рік. Більше того, за таких умов міжнародні партнери надавали б нам частину фінансування для пільгової іпотеки”, — пояснює вона.

Також девелопери намагаються знайти альтернативні до “єОселі” програми.

“Зараз “Інтергал-Буд” — це активний партнер програми “єОселя”. Наразі за цією програмою ми співпрацюємо з дев’ятьма банками і доповнюємо цей перелік. Але вирішили ще знайти якусь альтернативу до “єОселя”, бо не всі можуть отримати за такою програмою кредит. Наприклад, такою альтернативою з гарними умовами стала наша партнерська програма з  “Кредит-Дніпро”. Ця програма іпотеки передбачає кредитування терміном до 30 років, з першим внеском 20% від вартості житла та пільговою ставкою 6,99% на перші три роки”, — розповіла Лаєвська. 

Нагадаємо, ринок нерухомості столиці потерпає від дефіциту кадрів. Робочих рук не вистачає майже на 30% робітничих позицій. Будівельні компанії покладають надію на економічне бронювання або певні альтернативи від держави, решта заходів не здатна забезпечити достатньої кількості робочих рук.

Читайте: На будівельному ринку існує 30% дефіцит робочих кадрів, — експертка

Фото: Інтергал-Буд, Євген Лоюк

КиївВлада

Дарина Полішевська

Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4