В Ірпені продовжують розслідувати зарплатний скандал, – депутат

В Ірпені продовжують розслідувати зарплатний скандал, - депутат

В Ірпінській громаді продовжується скандал довкола виплат завищених заробітних плат працівникам виконкому. Депутат від “Нових Облич” Андрій Літвинов повідомив, що вчора, 21 травня, в міській раді відбулися обшуки і слідчі Національної поліції вилучили документи, які б могли стати доказами щодо нарахування завищених зарплат та оформлення “мертвих душ”. В депкорпусі заявляють, що ключові документи “зарплатгейту” були втрачені та вимагають пояснень у мера Олександра Маркушина.

Про це, як дізналася КВ, повідомив депутат Ірпінської міської ради Андрій Літвінов (фракція “Нові обличчя”) у Facebook.

“Сьогодні слідчі Національної поліції провели виїмку документів у Ірпінській міській раді. Слідчі дії стосувалися розслідування про розкрадання коштів місцевого бюджету у 2022-2023 роках через нарахування завищених зарплат та оформлення так званих “мертвих душ” (фіктивних працівників, на яких нараховувались зарплати)”. – йдеться у дописі. 

Як зауважує депутат, працівники виконкому міськради, одразу після зарплатного скандалу, склали акт про “втрату” документів, зокрема, табелів робочого часу за 2022-2023 роки. Як, як зауважує депутат ”дивом” зникли”. 

В Ірпені продовжують розслідувати зарплатний скандал, - депутат

“Також вони десь випадково “загубили” головні бухгалтерські книги. Саме про підробку підпису на цих табелях заявила 1 квітня 2024 року заступниця Ірпінського міського голови Лідія Михальченко.

В Ірпені продовжують розслідувати зарплатний скандал, - депутат

І додав, що вже 6 квітня 2024 року працівники виконкому склали акт про “втрату”.

“Дуже дивно, що по 200 000 грн на місяць міський голова нараховує зарплат співробітникам, які “гублять” документи. До речі, відповідальність за документообіг документів несе особисто очільник міста. Думаю, що якби все було чесно і по закону, то не було б чого і приховувати”, – резюмував він. 

Міський голова поки що не прокоментував цю ситуацію. КВ продовжує стежити за розвитком подій.

Раніше, як повідомляла КВ, радник Ірпінського міського голови Олександра Маркушина Андрій Літвінов  подав заяву з проханням звільнити його з посади радника Ірпінського міського голови, де він пропрацював з 2020 року. Причиною свого рішення ексрадник назвав “завищені заробітні плати працівників виконавчого комітету Ірпінської міської ради, що є не допустимим у час війни та відбудови постраждалої Ірпінської громади”. У 2019-2020 роках Літвинов був в.о. Ірпінського міського голови.

Читайте: В мережі оприлюднили документи, пов’язані зі скандалом з соцвиплатами родині депутата з Ірпеня

Згодом місцеві ЗМІ Ірпеня повідомили про обшуки в Ірпінській міськраді, які проводила Нацполіція в Київській області.  Про обшуки також повідомляли і телеграм-канали, зауважуючи, що вони здійснювалися у мера Ірпеня та Ірпінської міськради, а також у інших посадовців. В телеграм-каналі “Інсайдер UA” розповідали, що обшуки проводяться у рамках розслідування кримінальної справи. Очільник же Ірпінської громади Олександр Маркушин заперечував інформацію про обшуки в нього, яку поширили ЗМІ. Він назвав цю інформацію фейком.

Читайте: Cвятошинський райсуд надав дозвіл Нацполіції вилучити документи Ірпінської міськради, – ЗМІ

Фото: соцмережі

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4