В мережі оприлюднили документи, пов’язані зі скандалом з соцвиплатами родині депутата з Ірпеня

Новий виток скандалу щодо виплат з місцевої скарбниці Ірпеня: депутат Ірпінської громади Антон Головенко (“Нові Обличчя”) опублікував протоколи засідань з питань надання матеріальної допомоги при виконавчому комітеті міста. Ці документи розкривають інформацію про отримувачів соціальних виплат за міською програмою “Турбота” упродовж 2021-2023 років. Раніше окремі депутати заявляли, що за цією програмою отримали соцвиплати у розмірі 300 тис. гривень їхній колега по раді Артем Гурін (“Батьківщина”) та його родина.

Про це КВ дізналася із повідомлення депутата Ірпінської громади Антона Головенка (“Нові обличчя”) у Facebook.

Документи Головенко одержав від Ірпінської міської ради у відповідь на своє депутатське звернення щодо отримувачів соціальних виплат за міською програмою “Турбота” за 2021-2023 роки.

“Згідно наданих мені протоколів засідань Комісії з питань надання матеріальної допомоги при виконавчому комітеті Ірпінської міської ради, депутат міськради Гурін Артем Вікторович з травня 2022 по січень 2023 року отримав 100 000 гривень соціальних виплат (матеріальної допомоги), з яких 85 000 гривень отримав у 2022 році, а 15000 гривень отримав у 2023 році. При цьому, депутат Гурін у декларації за 2022 рік у джерелах доходу зазначив, що отримав 75 000 гривень соціальних виплат, тобто, на 10 000 гривень менше, ніж зазначено у наданих мені протоколах Комісії з матдопомоги. Якщо це підтвердить НАЗК, то це загрожує депутату Гуріну протоколом про вчинення корупційного правопорушення”, – йдеться у дописі.

Головенко також стверджує, що за документами батько депутата, Віктор Гурін, за травень 2022 — січень 2023 року одержав з міського бюджету 70 тис. гривень.

“Гуріна Ольга Сергіївна (ймовірно, матір Артема Гуріна) отримала з міського бюджету у червні 2022 року 15000 грн. Гурін Тимофій Вікторович (ймовірно, брат Артема Гуріна) за травень 2022 – січень 2023 року отримав соціальну допомогу від міста 115 000 грн. Таким чином, з протоколів Комісії з матдопомоги випливає, що депутат Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн”, – написав депутат. 

Також депутат припустив, що Гурін міг одержувати кошти через інших осіб.

“Є дані, які підтверджуються протоколами, але тут не можна однозначно стверджувати, що ці платежі отримував також Артем Гурін. 21 червня 2022 року Гуріна Любов Володимирівна (можливо, однопрізвищниця) отримала 10000 гривень. Цього ж дня по 15000 гривень отримали Андрейко Тарас Миколайович – друг Артема Гуріна, а також Татьянко Руслан Олександрович (за даними ЗМІ, у відомостях біля прізвищ обох отримувачів була примітка «Гурін»). Тому, на сьогодні питання полягає в тому, чи Гурін з членами родини отримали 300 000 гривень чи через друзів, родичів та інших осіб 340 000 гривень?”, – пише Головенко. 

Крім того, Головенко звернувся до мера Ірпеня Олександра Маркушина із публічними питаннями щодо правомірності одержання таких виплат.

“І в мене, як депутата Ірпінської міської ради, виникає три логічних та публічних запитання до Ірпінського міського голови Олександра Маркушина, без особистої вказівки якого не призначають ніяких виплат: чому депутат Артем Гурін разом членами родини отримує з бюджету постраждалої Ірпінської громади сотні тисяч гривень соціальних виплат? Чим ви керувалися, призначаючи соціальну допомогу депутату Артему Гуріну, який за 2022 рік задекларував 2 242 873 гривень доходу від підприємницької діяльності? Чому Артем Гурін більше потребує матеріальної допомоги, ніж хлопці Ірпінської громади, що зараз воюють на передовій, а також ірпінські малозабезпечені та онкохворі?”, – резюмував депутат.

Нагадаємо, що в Ірпені тривають скандали навколо виплат з місцевої скарбниці. Цього разу джерелом стала публікація телеграм-каналу «Містоінформ», що оприлюднив допис, де вказується, що родина та близькі депутата Ірпінської міської ради Артема Гуріна («Батьківщина») отримали по міській програмі “Турбота” у 2022 році грошову допомогу у якості малозахищених у розмірі 590 000 грн. Сам депутат заявив, що інформація – фейкова, і він не знає частину оприлюднених у публікації осіб. Втім, закиди про частину соціальних виплат собі та кільком членам своєї родини – не прокоментував. 

Читайте: В Ірпені розгорівся черговий скандал, тепер навколо виплат депутатам та їх рідним по програмі “Турбота”

У вирі скандалу згодом депутатка від партії “Нові обличчя” Євгенія Антонюк заявила про отримання погроз від депутата від “Батьківщини” Артема Гуріна. За словами депутатки, колега по раді погрожував їй, чоловіку та родині за позицію щодо правомірності нарахування коштів за місцевою програмою. Сам Гурін звинувачення відкидав та наголошував про черговий інформаційний бруд довкола його особи. 

Читайте: Депутатка Ірпеня Антонюк звинуватила у погрозах фізичною розправою колегу-депутата Гуріна 

Фото: itvua.tv

Вероніка Злацька

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4