В Ірпені встановили автономну станцію, яка забезпечить стабільне світло та тепло на важливих об’єктах

В Ірпені встановили автономну станцію, яка забезпечить стабільне світло та тепло на важливих об'єктах

В Ірпені встановили автономну інноваційну електростанцію. Відтепер школи, дитсадки та медустанови та інші об’єкти критичної інфраструктури Ірпеня матимуть стабільне світло постачання і тепло.

Про це KВ стало відомо з відеоматеріалу на регіональному сайті новин “ITV”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Це пілотний проект по усій Україні. Ми зможемо заживити нашу центральну котельню. Вона обслуговує 70% міста, ми заживимо три ліцеї, один дитячий садочок. Ми заживимо дитячу поліклініку і дорослу і декілька адмінбудівель”, – пообіцяв мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В місті встановили інноваційну газопоршневу електростанцію, яка дозволить безперебійно працювати найбільшій котельні та заживити критичну інфраструктуру.

“Це електростанція постійного живлення. Вона працює на природньому газі, на неї непотрібно витрачати дороге дизельне паливо. Вона може працювати 24/7 і виробляти електричну енергію значно дешевшу в порівнянні навіть з покупкою із загальної мережі”, – говорить директор з продажу KTS ENGINEERING Євген Химорода.

Відтепер усі об’єкти критичної інфраструктури Ірпеня повинні мати світло та тепло, незалежно від загальних відключень електроенергії.

“Газова генерація є важливою складовою децентралізованої енергетичної системи. Яка є безпечна, яка є кліматично нейтральна, яка можлива і в населених пунктах з кліматичних питань та безпеки життя населення”, – вважає заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Встановлення в Ірпені автономної мініелектростанції  відбулося за координації енергетичного комітету парламенту з австрійською компанією INNIO. Електростанція приїхала з австрійського міста Тіроля. Компанія-виробник надала її безкоштовно.

Нагадаємо, як раніше писала KВ, у Ворзелі встановили два потужних генератори.

Читайте: Президент Європейської комісії фон дер Ляйен та голова дипломатії ЄС Боррель прибули до Києва


Фото: ITV 

КиївВлада

Автор:
Олександр Одінцов
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4