В КМДА розповіли про стан справ щодо стабілізації ПрАТ «ХК «Київміськбуд»

В КМДА розповіли про стан справ щодо стабілізації ПрАТ «ХК «Київміськбуд»

Очікувана сума запланованого збитку «Київміськбуду» від реалізації проєкту з добудови 18 житлових комплексів “Укрбуду” становить 2,28 млрд грн. Отримання цих коштів є одним з ключових етапів плану стабілізації “Київміськбуду”. Київрада планує наступного тижня розглянути питання звернення до Кабміну щодо компенсації збитків. Також у Київраді планують збільшити статутний капітал компанії.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Повідомляється, що Київрада за поданням Київського міського голови Віталія Кличка на наступному тижні розгляне питання звернення до Кабінету Міністрів України щодо компенсації ПрАТ «ХК «Київміськбуд» сумарного запланованого збитку, пов’язаного з добудовою проєктів будівництва Української державної будівельної корпорації «Укрбуд». 

«Для вирішення проблемної ситуації, яка склалася навколо «Київміськбуду», та стабілізації його фінансового стану розроблено проєкт рішення Київради про звернення до Кабміну щодо компенсації «Київміськбуду» сумарного запланованого збитку, пов’язаного з добудовою проєктів будівництва «Укрбуду». Проєкт рішення вже підтримано профільною постійною комісією Київради з питань власності та регуляторної політики. Наразі проєкт рішення опрацьовується управлінням правового забезпечення діяльності Київради. У подальшому його включать до проєкту порядку денного найближчого пленарного засідання сесії Київради», – розповів заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, голова Комісії щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з діяльністю ПрАТ «ХК «Київміськбуд» Владислав Андронов.

В КМДА нагадали, що на виконання рішення Уряду ПрАТ «ХК «Київміськбуд» розпочав добудову 18 житлових комплексів, що є проєктом УДБК «Укрбуд». Очікувана сума запланованого збитку «Київміськбуду» від реалізації проєкту становить 2,28 млрд грн. Одним із ключових етапів комплексного плану стабілізації ПрАТ «ХК «Київміськбуд» є отримання цієї суми від держави.

Повідомляється також, що Комісія щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з діяльністю ПрАТ «ХК «Київміськбуд», направила звернення до Київського міського голови Віталія Кличка з пропозиціями щодо розгляду можливості збільшення розміру статутного капіталу «Київміськбуду». Звернення вже розглянули та підтримали три постійні комісії Київської міської ради, до функціоналу яких належить відповідне питання. Комісії рекомендували «Київміськбуду» і Київській міській державній адміністрації опрацювати питання щодо розрахунку загальної суми коштів, необхідної для будівництва житлових комплексів.

Як пояснили в КМДА, фахівці ПрАТ «ХК «Київміськбуд» протягом останніх 4 місяців проводили роботу з визначення та економічного обґрунтування обсягу необхідних коштів для стабілізації діяльності товариства. За попередніми результатами, з урахуванням залучення Уряду та надання державою компенсації обсягом 2,28 млрд грн необхідна сума коштів для відновлення повноцінної діяльності ПрАТ «ХК «Київміськбуд» становить 2,56 млрд грн. В КМДА вважають, що цю суму можливо залучити за участі міста шляхом докапіталізації ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

Зазначається, що вказані розрахунки здійснені з огляду на базовий сценарій фінансового прогнозування, наданий однією з аудиторських компаній Великої четвірки, відповідно до обмінного курсу гривні до долара США, який закладено в проєкті державного бюджету України на 2025 рік.

Повідомляється, що КМДА вже готує проєкт рішення щодо збільшення статутного капіталу ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

Також повідомляється, що на виконання доручення Київського міського голови розроблено дорожню карту (план) заходів щодо збільшення статутного капіталу ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

В КМДА зауважили, що роботу Комісії щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з діяльністю ПрАТ «ХК «Київміськбуд», продовжено до 31 грудня 2024 року. Її склад розширять, будуть залучені і зокрема представники громадськості. 

Читайте: Корупційні скандали, недобудовані ЖК та інтереси Молчанової: що відбувається з “Київміськбудом”

Фото: suspilne

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
09:00 В Києві не може завершитися епопея навколо знесення самовільно зведеної будівлі “Garden cafe” (до 2020 року – “Колиба”) у регіональному ландшафтному парку “Партизанська…
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
Banner
QlU7mDx4