В Києві 98% пошкоджених внаслідок війни об’єктів належать до цивільної інфраструктури

Починаючи з 24 лютого 2022 року у Києві внаслідок обстрілів та падіння уламків ракет і безпілотників пошкоджено більше 2 тисяч обʼєктів. 98% цих обʼєктів належать до цивільної інфраструктури.

Про це КВ стало відомо з відповіді на журналістський запит управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Києві.

В управлінні розповіли, що з початку повномасштабного вторгнення росії на Україну вони започаткували облік надзвичайних подій, пов’язаних із обстрілами (вибухами) та падіннями уламків повітряних об’єктів – ракет та безпілотних летальних апаратів.

Згідно цього обліку, з 24 лютого 2022 року в столиці було пошкоджено 2 144 об’єкти, де 2 109 (98%) – цивільна інфраструктура. Ще 27 об’єктів відносять до критичної інфраструктури, та лише 8 – військові об’єкти. 

Як раніше писала КВ, з 1 січня по 1 квітня 2024 року в напрямку Києва російські війська застосували понад 180 засобів ураження. За даними Київської міської військової адміністрації, росіяни найчастіше били “шахедами” та крилатими ракетами Х-101.

Читайте: КМВА оприлюднила статистику повітряних ударів по Києву від початку 2024 року

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Анастасія Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4