В “Охматдиті” повідомили про затримку передачі коштів на відновлення лікарні благодійним фондом

В “Охматдиті” повідомили про затримку передачі коштів на відновлення лікарні благодійним фондом

Адміністрація Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) “Охматдит” заявила про намір звернутися до правоохоронців через затримку передачі коштів на відновлення лікарні після удару 8 липня благодійним фондом БО “Охматдит – Здорове дитинство”. 

Про це, як передає КВ, йдеться в релізі Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит”

Адміністрація НДСЛ “Охматдит” заявила про намір звернутися до правоохоронців через затримку передачі коштів на відновлення лікарні після удару 8 липня благодійним фондом БО “Охматдит – Здорове дитинство”. 

“Адміністрація Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” вимагає від благодійної організації БО “Охматдит – Здорове дитинство” передати в розпорядження лікарні кошти, зібрані в рамках підтримки відновлення після російського ракетного удару 8 липня. У разі ігнорування цієї вимоги НДСЛ готова застосувати правові механізми забезпечення виконання зобов’язань”, – йдеться у дописі.

У релізі нагадали, що фонд БО “Охматдит – Здорове дитинство” як окрема та незалежна організація багато років активно співпрацював з НДСЛ.

Після російського ракетного удару 8 липня на сторінках лікарні та її співробітників у соціальних мережах, у ЗМІ, а також на сайтах та сторінках ряду органів державної влади, громадських організацій та всіх небайдужих громадян були оприлюднені реквізити фонду для збору коштів на відновлення лікарні.

Зазначається, що “станом на 16 серпня 2024 року, тобто вже більш ніж 8 тижнів після терористичної атаки, зазначені цільові кошти у сумі 378 млн гривень досі перебувають на рахунках БО “Благодійний фонд “Охматдит – Здорове життя”. Організація відмовилася від комунікації з НДСЛ та ігнорує звернення керівництва лікарні щодо передачі зібраних коштів для організації офіційного тендеру, пошуку підрядника для початку будівельних робіт та закупівель медичного обладнання”.

“Ми глибоко шоковані рішенням фонду. Ім’я лікарні – синонім відповідальності, професіоналізму та надії. На мою думку, ані НДСЛ, ані фонд, що носить назву “Охматдит”, не мають права підвести українське суспільство. Втім, учасники фонду вирішили інакше”, – зауважив генеральний директор НДСЛ Володимир Жовнір.

НДСЛ “Охматдит” звернувся до “БФ “Охматдит – Здорове дитинство” з листом-вимогою від імені МОЗ України та генерального директора НДСЛ щодо якомога скорішої передачі коштів.

“Я в черговий раз, тепер публічно, вимагаю від фонду переказати кошти, отримані на всі банківські та фінансові рахунки Благодійної організації “Благодійний фонд “Охматдит – здорове дитинство” у вигляді благодійної допомоги для відновлення зруйнованих будівель та матеріально-технічної бази НДСЛ “Охматдит” МОЗ України”, – зазначив В. Жовнір.

Водночас благодійний фонд “Охматдит – Здорове дитинство” повідомив, що всі кошти, які зібрані для відбудови лікарні, знаходяться на рахунках фонду. Як йдеться у дописі, фонд не отримував від лікарні офіційних запитів щодо необхідності перерахунку грошей, а у Міністерстві охорони здоров’я їм не дали пояснення, яким є правовий механізм перерахування грошей.

“Ми просимо надати правові підстави для перерахування коштів на казначейські рахунки без призначення. Оскільки зараз це може тягнути за собою кримінальну відповідальність.  Тому, до отримання роз’яснення ми відкладаємо розгляд переказу коштів на казначейські рахунки. … Фонд оплатить проведення ремонту та закупівлю медичного обладнання для лікарні. Для цього лише треба офіційні запити від лікарні “Охматдит” та цільове призначення. Як це було завжди”, – йдеться у заяві фонду. 

Нагадаємо, у серпня цього року стало відомо що БО «Благодійний фонд “Охматдит” обрав ТОВ “Буд-технолоджі” переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень від ракетного обстрілу 8 липня. Із 14 учасників конкурсу це була третя за дорожнечею пропозиція розміром у 307 млн грн. Після резонансу Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що компанію, яка відбудовуватиме корпуси понівеченої обстрілом росармії дитячої лікарні “Охматдит”, визначать на тендері.

Читайте: Міністр Ляшко: Тендер на відбудову Охматдиту скасують і проведуть заново на Prozorro

Фото: відкриті джерела

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4