В Україні доступна вакцина від Covid-19 для дітей від 5 до 11 років, – МОЗ

В Україні доступна вакцина від Covid-19 для дітей від 5 до 11 років, - МОЗ

Вакцина від COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років вже доступна для використання в Україні. Наразі рекомендують зробити щеплення дітям з хронічними хворобами, адже саме вони мають вищий ризик тяжкого перебігу хвороби. 


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ).


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначили у МОЗ, в Україні використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+. Інтервал введення між першою та другою дозою становить мінімум 21 день. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Адреси та контакти найближчого центру або пункту вакцинації від COVID-19 можна знайти тут, або зателефонувати сімейному лікареві, педіатру чи в найближчу поліклініку.

“Під час запису обов’язково уточнюйте наявність спеціальної вакцини Comirnaty для дітей 5-11 років! З собою потрібно мати Свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також для дітей віком 5-11 років обов’язковою є заповнена інформована згода батьків або опікунів – форма №063-2/о. Її нададуть в місці проведення вакцинації”, – нагадали медики.

Щодо протипоказань, у МОЗ запевнили, що єдиним постійним протипоказанням до щеплення від коронавірусу конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини чи на першу дозу вакцини. Якщо температура тіла вище 38ºC, то радять відкласти щеплення. А от незначні інфекції, наприклад застуда або невисока температура, не є протипоказанням до вакцинації.

Нагадаємо, за тиждень нового року на Київщині 130 жителів захворіли на COVID-19. Серед них 12 випадків зафіксовано в дітей. У столиці за відповідний період виявили 230 випадків захворювання на коронавірус.

Читайте: У столиці зареєстровано майже 10,5 тисяч нових випадків захворювання на грип та ГРВІ


Фото: uplan

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4