В Україні 8 червня запрацює новий порядок розподілу лімітів електроенергії, – Міненерго

В Україні 8 червня запрацює новий порядок розподілу лімітів електроенергії, - Міненерго

В Україні в тестовому режимі від суботи, 8 червня, запрацює новий порядок застосування графіків погодинних відключень. Удосконалений порядок розподілу лімітів має забезпечити меншу тривалість обмежень електроенергії.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні агентства “Інтерфакс-Україна” із посиланням на інформацію  першого заступника глави Міненерго Юрія Власенка.

“Із суботи в тестовому режимі буде запроваджено новий порядок застосування графіків погодинних відключень, згідно з яким будуть доведені ліміти, наскільки потрібно “розвантажитися” в певній області. У зв’язку з чим оператор системи розподілу (обленерго) має забезпечити черги відключень у такий спосіб, щоб використовувати виключно цей ліміт. За нашими розрахунками, кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде більшу кількість годин”, – наводить агентство слова Власенка під час “Години запитань до уряду” у Верховній Раді в п’ятницю.

Він наголосив, що Кабмін, Міністерство енергетики та Офіс президента здійснюють постійний контроль за застосуванням графіків погодинних відключень та обмеження потужності.

“Намагаємося постійно вдосконалювати застосування зазначених механізмів”, – сказав перший заступник міністра.

Нагадаємо,  24 травня Кабмін прийняв постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень. Згідно з розробленим Міненерго  Порядком, обласні та Київська міські військові адміністрації готують і затверджують переліки критично важливих об’єктів, яким має бути забезпечено пріоритетне електропостачання згідно зі встановленим мінімальним навантаженням. 

НЕК “Укренерго” зобов’язали забезпечити рівномірну черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами, які не належать до цих переліків. Вона має розраховувати граничну потужність, окрім цих об’єктів, після чого доводити її величину операторам систем розподілу. Ті формуватимуть графіки погодинного відключення електроенергії та графіки обмеження й аварійного відключення споживачів.

Читайте: Кабмін підвищив тариф на електрику для населення з 1 червня на 64%

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4