В Україну з російського полону повернулися ще 103 воїни (фото, відео)

В Україну з російського полону повернулися ще 103 воїни (фото, відео)

У суботу, 14 вересня, стало відомо що в Україну з російського полону вдалося повернути ще 103 воїнів. Це воїни ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники, поліцейські. Серед них захисники Київщини, Донеччини, Маріуполя та “Азовсталі”, Луганщини, Запоріжжя, Харківщини.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Президента України Володимира Зеленського та інформації Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими (КШППВ).

“Ще 103 воїнів вдалося повернути в Україну з російського полону. 82 рядових та сержантів. 21 офіцера”, – написав Президент.

Він подякував команді, що опікується обмінами, за “такі хороші новини для України”.

Як зазначили у Координаційному штабі, серед звільнених цього разу 38 нацгвардійців. Воїнів ЗСУ вдалося повернути 28: серед них двоє зі спецпідрозділу “Кракен”, двоє – з Міжнародного легіону, троє з Сил спеціальних операцій, один – з Сил територіальної оборони.

Також додому їдуть восьмеро прикордонників, четверо поліцейських, двадцять один військовий моряк, троє представників Державної спеціальної служби транспорту, один – Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Звільнені військовослужбовці брали участь у захисті від російських окупантів міста Маріуполя – 69 осіб (у тому числі оборонці “Азовсталі” – 31), Донеччини, Луганщини, запорізького, херсонського, харківського та київського напрямків. Серед них також є двоє охоронців ЧАЕС.

“Більшість зазнала важких травм чи поранень, мають серйозні захворювання, потребують негайної медичної допомоги. Україна тривалий час проводила роботу, аби організувати повернення цих наших співгромадян. Україна висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації чергового обміну”, – йдеться в дописі КШППВ.

У штабі опублікували відео, на якому звільнений з російської неволі український воїн розмовляє з мамою та читає їй вірша:

Нагадаємо, у п’ятницю, 13 вересня, з російського полону додому повернулися 49 українських громадян, серед яких 23 жінки. Це перший обмін за тривалий час, що включає звільнення жінок. А у  День Незалежності, 24 серпня, стало відомо що 115 наших захисників повернулися додому з російського полону. Обмін відбувся за посередництвом ОАЕ.

Читайте:  Україна повернула з полону ще 115 захисників (фото, відео)

Фото: КШППВ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4