В управління держави передано ще одну частину майна братів Медведчука та Козака на майже 400 млн грн

В управління держави передано ще одну частину майна братів Медведчука та Козака на майже 400 млн грн

Суд арештував та передав в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) ще кілька підприємств найближчих родичів підозрюваних у держзраді екснардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака вартістю майже 400 млн грн.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР).

Як повідомляється, в управління держави перейде майно та корпоративні права зареєстрованих у Львові будівельних компаній «Бетонбуд» та «Капітал Плаза», 50% відсотків корпоративних прав ТОВ «Галицьке перехрестя», кінцевими власниками яких є рідні брати Медведчука та Козака.

Також передано майно і корпоративні права транспортного підприємства «Трансмонолітавто», яке повністю належить брату Козака.

Згідно з повідомленням, всього арештовано та буде передано в управління держави виробничі приміщення, лабораторний корпус та склади загальною площею понад 10,2 тис. кв. м, земельну ділянку площею понад 7 га, 74 автомобілі, 2 навантажувачі, 4 екскаватори, бульдозер та автогрейдер, нежитлові приміщення у Києві площею 167 кв. метрів.

Зазначається, що раніше за клопотанням ДБР в управління держави перейшов завод з виробництва цегли у Львівській області вартістю понад $5 млн. Підприємство роками ухилялося від сплати податків, скеровуючи прибутки окупантам.

Також було арештовано і передано в управління держави майно, яке фігуранти встигли переписати на наближених осіб.

Окрім цього за клопотанням ДБР арештовано земельні ділянки, які фірми Медведчука та Козака отримали безоплатно від однієї з територіальних громад Львівщини. На землях, які за документами мають сільськогосподарське призначення, насправді є чималі поклади газу. Тож фігуранти планували заробляти гроші ще й виснажуючи українські надра.

Раніше КВ повідомляла, що суд наклав арешт на корпоративні права та майнові комплекси, що належали рідним братам екснардепів-зрадників Віктора Медведчука і Тараса Козака. Це майно вже передано до АРМА раніше.

Читайте: Брати екснардепів-зрадників Медведчука та Козака отримали підозри

Нагадаємо також, що 25 липня Касаційний адміністративний суд відмовив Віктору Медведчуку, якого судять за державну зраду, у відкритті касаційного провадження  для поновленні права на зайняття адвокатською діяльністю в Україні. Ухвала набрала законної сили і оскарженню не підлягає. За словами адвоката-скаржника Романа Титикала, шлях до цієї перемоги тривав майже 10 років.

Читайте: Верховний Суд відмовив Медведчуку у поновленні адвокатської діяльність в Україні

Фото: 032.ua

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4