Верховний Суд скасував дозвіл на будівництво на березі Дніпра по Микільсько-Слобідській

Верховний Суд скасував дозвіл на будівництво на березі Дніпра по Микільсько-Слобідській, 7-9 у Дніпровському районі столиці, виданий 2014 року Державною архітектурно-будівельною інспекцією (ДАБІ, нині ліквідована; правонаступник – Державна інспекція архітектури та містобудування України, скорочено ДІАМ).

Про це KВ дізналася з повідомлення активіста і правозахисника Олега Симороза 25 жовтня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Ми виграли дуже важливий суд по незаконній забудові берега Дніпра на столичній Микільській Слобідці”, – повідомив Олег Симороз.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“9 років наша громада Микільської Слобідки боролося за скасувати незаконного Дозволу на будівництво на березі Дніпра по Микільсько-Слобідській, 7-9 у Дніпровському районі столиці. Сьогодні Верховний суд виніс остаточне рішення на нашу користь!”, – запостив активіст.

Симороз каже, що дозвіл на виконавче будівельних робіт скасовано, і це рішення Верховного Суду остаточне і оскарженню не підлягає.

Як інформувала KВ, на електронному аукціоні OpenMarket виставлено на продаж під забудову три земельні ділянки загальною площею 6,3671 га на березі Микільської Слобідки. Продавець, АТ “Ощадбанк”, має намір отримати за землю 450 млн гривень. Водночас активісти стверджують, що зазначені ділянки входять в межі памʼятки “Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпра” де заборонено нове будівництво.

Тим часом Київська міська рада підготувала проект рішення, який пропонується надати статусу скверу земельним ділянкам на березі Микільської Слобідки. Раніше “Ощадбанк” виставив на продаж під забудову три земельні ділянки загальною площею 6,3671 га на березі Микільської Слобідки в межах ландшафтної пам’ятки. 

Читайте: Київрада планує надати землям на березі Микільської Слобідки статусу скверу, щоб не дозволити забудувати ділянки

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4