Відновлювальні роботи в Охматдиті почалися – лікарня вже з електроенергією й водопостачанням

Відновлювальні роботи в Охматдиті почалися – лікарня вже з електроенергією й водопостачанням

Відновлювальні роботи в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» розпочалися уже наступного дня після російської терористичної атаки. Вже відновлено електро- та водопостачання, система медичного газопостачання.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства охорони здоров’я України.

“Тривають першочергові роботи: вже відновлено електро- та водопостачання, система медичного газопостачання, оцінюємо роботу інших інженерних мереж. Наразі наше пріоритетне завдання — відновити надання критично важливих медичних послуг в Охматдиті на базі функціонуючих приміщень. Паралельно триває робота з комплексної оцінки завданих збитків. Вже сьогодні ми з командою медзакладу розуміємо доцільність будівництва нового корпусу замість зруйнованого та одного з пошкоджених, який би відповідав найсучаснішим стандартам. Завдяки згуртованості уряду, українців, представників бізнесу, міжнародних партнерів ми відновимо Охматдит і зробимо його ще більш сучасним” , – розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Згідно з повідомленням, новий та інші, частково пошкоджені, корпуси лікарні вже підключені до електроживлення – встановлені тимчасові трансформатори. Відновлена система медичного газопостачання – знову є кисень, запрацювала система стисненого повітря; з’явилася вода.

Зазначається, шо першочергове завдання наразі — якнайшвидше відновити надання критично важливих медичних послуг в Охматдиті, а саме: операційний блок, відділення інтенсивної терапії та відділення дитячої офтальмології, урології та нейрохірургії тощо. Для цього розроблений план переведення відділень зі знищеного токсикологічного корпусу та аварійного хірургічного корпусу у ті, що функціонують. Також проводяться відновлювальні роботи всередині приміщень, підготовка до ремонту фасаду західної частини нового корпусу, що зазнали найбільших пошкоджень. 

У міністерстві нагадали, що вже на другий день після атаки уряд виділив перші 100 млн гривень для проведення невідкладних робіт з відновлення. Крім того, через платформу UNITED24 зібрано понад 300 млн грн. Станом на вечір 10 липня на офіційному благодійному рахунку Охматдиту та рахунку фонду «Охматдит» було зібрано понад 411 млн грн.

Згідно з дорученням уряду, частина відділень Охматдиту буде тимчасово переміщена до київських обласних лікарень допоки всі корпуси лікарні не відновлять. У нових місцях будуть забезпечені всі необхідні умови для перебування й лікування діток.

Нагадаємо, 8 липня 2024 року росія завдала ракетного удару по Києву,  зокрема ворожа ракета влучила в дитячу лікарню “Охматдит”.  На момент ворожої атаки в лікарні перебували 627 маленьких пацієнтів, понад 50 з них зазнали поранень. 

Читайте: Мінкульт закликають передати “Охматдиту” лікарню Києво-Печерської лаври

Як інформувала КВ, у Києві внаслідок ворожого обстрілу 8 липня загинули 33 людини, серед них 5 дітей, постраждали 121 особа, у тому числі 10 діточок. У місті пошкоджень і руйнувань зазнали 129 будівель, було ліквідовано 11 пожеж.

Читайте: Медична група ADONIS оцінює збитки через ракетний удар агресора в понеділок у майже 3 млн доларів

Нагадаємо також, що на території НДСЛ “Охматдит” знаходиться Центр дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ. У понеділок, 8 липня, під час ракетної атаки рф, його будівля також постраждала і стала непридатною для подальшої роботи медиків. У Кардіоцентру є Благодійний фонд “Дитяче серце”, через який вони збирають кошти на відновлення.

Читайте: Будівля Центру дитячої кардіології і кардіохірургії біля “Охматдиту” також постраждала від удару рф, потрібна допомога (реквізити)

Фото: МОЗ

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи на мільярд: столичні правоохоронці всерйоз взялися за підрядника реконструкції Шулявського шляхопроводу
Справи на мільярд: столичні правоохоронці всерйоз взялися за підрядника реконструкції Шулявського шляхопроводу
09:00 Нацполіція розслідує чергову справу щодо можливих розкрадань бюджетних коштів при реконструкції Шулявського шляхопроводу. Правоохоронці попередньо встановили, що підрядник – ТОВ “Північно-український будівельний альянс”…
Реставрація замість забудови: столичні суди відновили охоронний статус броварні Шульца
Реставрація замість забудови: столичні суди відновили охоронний статус броварні Шульца
09:00 Суди фактично поставили крапку у справі щодо збереження будівель броварні Шульца XIX століття (просп. Голосіївський, 8) – нещодавно служителі Феміди відновили памяткоохоронний статус…
Таємнича реконструкція дитсадка у Білогородці або як КВ добувала інформацію через омбудсмена
Таємнича реконструкція дитсадка у Білогородці або як КВ добувала інформацію через омбудсмена
09:00 Нещодавно в роботі редакції “КиївВлади” трапився унікальний за весь час роботи випадок. У відповідь на рядовий інформаційний запит щодо реконструкції дитсадка «Барвінок» у…
Banner
QlU7mDx4