Відомого київського наркодилера взяли під варту у справі, яку його адвокати намагалися закрити

новини києва, прокуратура, суд, кокаїн, збут кокаїну, наркоторговець, юрій чернецький

Рішенням Печерського районного суду київського наркодилера, обвинуваченого у торгівлі кокаїном у столичних клубах, взяли під варту. У травні 2023 року суд закрив цю справу в зв’язку із закінченням строків досудового розслідування, наразі рішенням апеляційної інстанції розгляд поновлено. Слід зауважити, що фігурант вже відбуває покарання за збут наркотиків в іншій справі.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

“За клопотанням Київської міської прокуратури ухвалою Печерського районного суду м. Києва обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 50-річному киянину, обвинуваченому у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів, без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 307 КК України, ч. 1 ст. 263 КК України). Також судом визначено заставу у розмірі майже 3 млн 940 тис. гривень”, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зауважили, що у травні 2023 року ухвалою судді Печерського районного суду Києва суд закрив цю справу у зв’язку із закінченням після повідомлення особі про підозру строків досудового розслідування.

Рішення про закриття справи скасовано у суді апеляційної інстанції, тож наразі розгляд справи у Печерському суді триває. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Крім того, у повідомленні зазначили, що обвинувачений вже відбуває покарання відповідно до вироку Бориспільського суду, залишеному в силі судом апеляційної інстанції. Його засуджено до 5 років позбавлення волі за збут кокаїну в іншій справі.

У дописі прокуратури не називають прізвища фігуранта, але слід нагадати, що у травні 2023 року в соцмережах з’явилася інформація, що «бізнесмена» Юрія Чернецького, обвинуваченого у продажу кокаїну в нічних клубах Києва, нібито випустили з-під варти. Тоді у прокуратурі спростувала цю інформацію та нагадали, що чоловік залишається під вартою у межах вироку суду першої інстанції, яким його засуджено до 5 років позбавлення волі.

Читайте: Справу не закрито: відомий на всю столицю наркодилер ще під слідством

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачав Київ
09:00 Загальна вартість замовлень столичних розпорядників бюджетних коштів в червні 2024 року сягла майже 5 млрд гривень – це ледь не вдвічі більше, ніж…
Столична прокуратура судиться за землю під житловими комплексами Андрія Вавриша
Столична прокуратура судиться за землю під житловими комплексами Андрія Вавриша
09:00 Київська міська прокуратура наразі в судовому порядку намагається “відібрати” у Національної академії внутрішніх справ (НАВС) 29,9 га землі на 22 км  Дарницького шосе…
“Розпил” на 25 млн гривень: БЕБ і Офіс Генпрокурора розслідують як у 2021-2023 роках “Київпастранс” купував шини
“Розпил” на 25 млн гривень: БЕБ і Офіс Генпрокурора розслідують як у 2021-2023 роках “Київпастранс” купував шини
09:00 Бюро економічної безпеки (БЕБ) спільно з Офісом Генпрокурора розслідують справу щодо можливих розкрадань посадовцями КП “Київпастранс” бюджетних коштів при закупівлі пневматичних шин. Наразі…
Banner
QlU7mDx4