Відсьогодні на Київщині встановлено заборону на вилов риби

Відсьогодні на Київщині встановлено заборону на вилов риби

Відсьогодні, 11 квітня на Київщині встановлено нерестову заборону на вилов риби. Заборона встановлена як для промислового лову, так і для любительского та спортивного рибальства.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Києві та Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Наше спільне завдання – захистити Україну та вигнати з неї загарбників. Проте не варто забувати й про збереження водних біоресурсів під час їх природного відтворення. Адже весняно-літню заборону на лов водних біоресурсів ніхто не відміняв”, – заявили в Держрибагентстві.

Повідомляється, що згідно з рекомендаціями Інституту рибного господарства НААНУ, Київським рибоохоронним патрулем підписано наказ про встановлення заборони на вилов риби у нерестовий період.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Терміни заборони для любительського і спортивного рибальства:

  • у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками, включаючи зону підтоплення – з 11 квітня по 19 червня (включно);
  • у всіх річках та їх кореневих водах – з 11 квітня по 30 травня (включно).

Згідно з повідомленням, на період заборони дозволено вилов до 3 кг риби однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берегової смуги водойм у місцях, визначених для любительського рибальства (додаток 2).

Терміни заборони для промислового лову:

  • у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками, включаючи зону підтоплення – з 16 квітня по 24 червня (включно);
  • у всіх річках та їх кореневих водах – з 16 квітня по 4 червня (включно).

Як зазначає Держрибагентство України, цьогорічна нерестова кампанія відрізнятиметься від класичних, адже наразі ми захищаємо не лише водних мешканців, а і наших захисників та захисниць. Тому для їх забезпечення рибою, враховуючи специфіку регіону, реальні та безпечні можливості виходити на воду, дозволяється промисловими рибалками здійснення спеціалізованого лову старшовікових груп карася сріблястого сітками з кроком вічка а = 50-60 мм та старшовікових груп рослиноїдних і інших видів риб сітками а = 100 мм і більше.

В Держрибагентстві також нагадали, що до 30 червня (включно) триває заборона на вилов раків.

Нагадаємо, на Херсонщині на Чорнобаївській птахофабриці, одній із найбільших у Європі, загинуло близько 4 млн курей. Вона знаходиться на території, що тимчасово контролюється окупантами та відрізана від ланцюжків постачання корму. Масовий мор птахів може загрожувати екології.


Читайте: На Чорнобаївській птахофабриці через війну загинуло близько 4 млн курей

Фото: 11tv.dp.ua

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4