Вночі сили ППО збили всі 14 “шахедів”, у Сумах є влучання, на Київщині пошкоджено будинок

Вночі сили ППО збили всі 14 "шахедів", у Сумах є влучання, на Київщині пошкоджено будинок

У ніч на 17 серпня 2024 року ворог завдав удару крилатою ракетою “Іскандер-К” по місту Суми, та атакував 14-ма ударними БпЛА типу “Shahed”.  В результаті протиповітряного бою збито всі 14 “шахедів” у межах шести областей. У Сумах є влучання, постраждав чоловік, згоріло близько 10 автомобілів, пошкоджено будинки. На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджено покрівлю будинку та загорілась лісова підстилка.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ та інформації Київської ОВА і Сумської МВА.

Згідно з повідомленням, вночі російські війська завдали удару крилатою ракетою “Іскандер-К” по місту Суми (пуски із Воронезької області – рф.) та 14-ма ударними БпЛА типу “Shahed” із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф

Усі 14 шахедів збито розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних Сил. 

Зазначається, що протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Київській областях.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко інформував, що вночі в області працювали сили ППО, є збиті цілі.

Він додав, що влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Постраждалі відсутні.

“За інформацією оперативних груп внаслідок падіння уламків сталося загорання лісової підстилки. Пожежа ліквідована. Також пошкоджена покрівля одного приватного будинку. Падіння уламків збитих цілей фіксуються поза межами населених пунктів”, – йдеться в дописі. 

Згідно з повідомленням начальника Сумської МВА Олексія Дрозденка, унаслідок нічної атаки у районі проспекту Свободи  сталося влучання. Він зауважив, що є багато пошкоджених вікон, чимало горить автівок.

“Пошук постраждалих продовжуємо, наразі одній людині надано допомогу. Розгортаємо оперативний штаб із ліквідації наслідків”, – написав Дрозденко.

Як повідомили в ДСНС, в результаті обстрілу у Сумах загорілось одразу 10 автомобілів, що знаходились на стоянці поряд з багатоповерховими житловими будинками. Окрім цього, вибуховою хвилею вибиті вікна, пошкоджені фасади житлових будинків та інших приміщень.

Як інформувала КВ, у ніч на 11 серпня на Київщині внаслідок падіння уламків ракети на приватні житлові будинки у Броварському районі загинули чоловік та 4-річний хлопчик, його син. Вночі 14 серпня ворог атакував Київщину ударними дронами. Уламки шахедів впали за межами населених пунктів. Попадань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. Врезультаті нічної атаки дронів 15 серпня було зафіксовано пошкодження кількох приватних будинків. 

Читайте: Атака дронів на Київщину: є понівечені будинки, влучань у житло та інфраструктуру немає

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ.

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES.

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото: Генштаб ЗСУ, ДСНС Сумщини

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4