Ворог відновлює залізницю на Харківщині та розгортає в білорусі маневрову групу РЕБ на нашому кордоні, – Генштаб ЗСУ

Ворог відновлює залізницю на Харківщині та розгортає в білорусі маневрову групу РЕБ на нашому кордоні, - Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті продовжує залишатися напруженою. Ворог намагається витіснити наші підрозділи з Лиману та розвинути наступ на Слов’янськ. Противник штурмує Щедрищеве, Борівське і Тошківку, бойові дії тривають.  Водночас на Херсонщині винищувачем МіГ-29 Повітряних Сил Збройних Сил України збито ворожий винищувач Су-35.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомили в Генштабі, на Волинському та Поліському напрямках до 7 батальйонів зс республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення ділянки  українсько-білоруського кордону. В Гомельській області, біля кордону України, білорусами розгорнуто маневрову групу радіоелектронної боротьби (РЕБ). На Харківщині рашисти ремонтують пошкоджену залізницю, щоб покращити свою логістику.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно інформації Генштабу, ситуація на інших напрямках станом на 18.00 27 травня наступна:

  • На Сіверському напрямку противник продовжує вживати заходи з посилення ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях.

  • На Слобожанському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив.

  • На Слов’янському напрямку окупанти наступальних дій не проводили. Ворог обстрілював з артилерії населені пункти Святогірськ, Богородичне та Вірнопілля. Крім того, російські загарбники застосували авіацію для ударів по Слов’янську та Довгенькому. 

  • На Лиманському напрямку ворог намагається витіснити наші підрозділи з населеного пункту Лиман та розвинути наступ на Слов’янськ. Обстріляв із мінометів і реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Озерне та Діброва. Також завдав авіаудару в районі Сіверська.

  • На Сєвєродонецькому напрямку російські окупанти, за підтримки артилерії, здійснювали штурмові дії у районах населених пунктів Щедрищеве, Борівське і Тошківка, бойові дії тривають.

  • На Бахмутському напрямку ворог проводив штурми в районах населених пунктів Комишуваха, Берестове, Білогорівка, успіху не мав.

  • На Авдіївському напрямку противник застосував артилерію по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Піск та Мар’їнка.

  • На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ведуться обстріли вздовж лінії зіткнення. Завдав авіаційних ударів із літаків штурмової авіації Су-25 в районах Малої Токмачки та Оріхова.

  • На Південнобузькому напрямку агресор основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Здійснив невдалу спробу штурмових дій в районі населеного пункту Любомирівка.

  • На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог перемістив до Херсонської області автомобільну техніку, бойові броньовані машини та реактивні системи залпового вогню.

Нагадаємо, сьогодні, 27 травня, близько 14:00, винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ у небі Херсонщини збив російського винищувача Су-35.

Читайте: Рашисти втратили в Україні вже 1 322 танки, 3 246 ББМ та понад 29,7 тисяч вояків, – Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4