Вовчанськ не зазнавав бомбардування надпотужною неядерною бомбою, – ЗСУ

Вовчанськ не зазнавав бомбардування надпотужною неядерною бомбою, - ЗСУ

Інформація про нібито застосування російськими окупаційними військами авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську не відповідає дійсності, заявили в ОТУ “Харків”. Раніше так звані “воєнкори” з росії повідомили, ніби росармія вдарила по Вовчанську надпотужним неядерним боєприпасом.

Про це КВ дізналася з повідомлення речника оперативно-тактичного угруповання (ОТУ) “Харків” полковника Віталія Саранцева.

“Для застосування цього боєприпасу потрібен відповідний носій, яким теоретично може бути, наприклад, стратегічний бомбардувальник Ту-160, однак переміщення таких літаків не було зафіксовано. Був використаний боєприпас меншої ваги і потужності, вибух якого пропагандисти використали для створення “ефектної” картинки”, – сказано в повідомленні.

Саранцев кажу, що ворожі повідомлення можуть бути частиною інформаційної війни, спрямованої на деморалізацію військовослужбовців Сил оборони України, залякування місцевого населення та дестабілізацію регіону.

“Вчергове закликаю представників українських медіа та адміністраторів телеграм-каналів дотримуватись інформаційної гігієни та використовувати перевірені джерела інформації та не поширювати фейкові повідомлення російських пропагандистів, підігруючи ворогу!” – резюмував речник ОТУ “Харків”.

Раніше так звані “воєнкори” з росії повідомили, ніби росармія вдарила по Вовчанську Харківської області надпотужним неядерним боєприпасом.

Defense Express пише, що використання саме ОДАБ-9000 виглядає сумнівним, оскільки йдеться про експериментальний боєприпас, який випробували на полігоні лише один раз у 2007 році.

Читайте: ЗСУ залишили Вугледар, – ОСУВ “Хортиця”

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4