Якість повітря у столиці нормалізувалася, – КМДА

Якість повітря у столиці нормалізувалася, - КМДА

Станом на другу половину дня 23 вересня якість повітря в Києві нормалізувалася. У місті спостерігається низький рівень забрудненості, всі попередні рекомендації щодо обмежень перебування на вулиці скасовуються.

Про це КВ дізналася з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА повідомив, що станом на 15 годину 23 вересня 2024 року у столиці спостерігається низький рівень забрудненості повітря.

Правий берег:

  • на стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Турівська, 28 загальний індекс якості повітря – 36 (низький рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Щусєва, 20 загальний індекс якості повітря – 39 (низький рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою просп. Європейського Союзу, 64-Г загальний індекс якості повітря – 39 (низький рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою просп. Берестейський, 97 загальний індекс якості повітря – 45 (низький рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Китаївська, 22 загальний індекс якості повітря – 46 (низький рівень забрудненості).

Лівий берег:

  • на стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: вул. Харківське шосе, 7/1 загальний індекс якості повітря – 42 (низький рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Архітектора Вербицького, 26 загальний індекс якості повітря – 43 (низький рівень забрудненості).

Тим часом синоптики кажуть, що в Україні з середи зміниться інтенсивність вітру у бік посилення, що може дещо погіршити ситуацію з пожежами. Водночас у Києві за певних умов повітря від задимлення може трохи звільнитися.

“Якщо говорити безпосередньо про Київ, то вітер у нас буде змінюватися із вівторка. Якщо він зміниться, і у нас не буде загорань по південній і центральній частинах України, то, у принципі, повітря від задимлення має трохи звільнитися”, – повідомила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Читайте: У Києві станом на ранок 23 вересня знов зафіксували високий рівень забрудненості повітря

Фото: РБК-Україна

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Banner
QlU7mDx4