ЄС почав переговори з Україною та Молдовою про вступ, – фон дер Ляєн

ЄС почав переговори з Україною та Молдовою про вступ, - фон дер Ляєн

У вівторок, 25 червня, Європейський Союз (ЄС) офіційно розпочав переговори з Україною та Молдовою про вступ. Це необхідно, щоб підготувати країни до членства в ЄС.

Про це, як передає КВ, повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Вітаємо Молдову та Україну з початком переговорів про вступ. Це дуже хороша новина для народу України, Молдови та всього Європейського Союзу. Шлях попереду буде складним, але сповненим можливостей», — заявила Урсула фон дер Ляєн.

У своєму відеозверненні президент Єврокомісії відзначила, що “ми перебуваємо на порозі важливого та трансформаційного моменту”, і що “ми шануємо принципи і цінності, які об’єднують нас”.

Вона наголосила, що Євросоюз був завжди більшим, аніж політичне і економічне об’єднання. За її словами, це свідчення колективного прагнення до миру, безпеки, демократії та процвітання.

За її словами, народи України та Молдови продемонстрували відданість приєднанню до Євросоюзу. Обидві країни почали масштабні реформи, однак їх досі чекає «суворий та вимогливий» шлях.

Урсула фон дер Ляєн також пояснила, що переговори для вступу потрібні, щоб підготувати країну до членства в ЄС, а тому вони не можуть бути «короткими шляхами».

Раніше КВ повідомила, що Міжурядова конференція Україна-ЄС знаменує формальний початок переговорів про вступ до Євросоюзу. Далі почнуться детальні технічні переговори за десятками різних глав майбутньої угоди про вступ України до ЄС.

Нагадаємо, у червні 2022 року Європейська комісія рекомендувала Європейській Раді надати Україні статус кандидата в члени Європейського Союзу (ЄС). 

У грудні 2023 року Європейська Рада ухвалила рішення розпочати переговори про вступ до Євросоюзу з Україною та Молдовою.

Читайте: Шмигаль: переговори про вступ до ЄС почнуться 25 червня

Фото: відеозвернення Урсули фон дер Ляєн

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4