З початку російської агресії від вибухонебезпечних предметів постраждало 780 осіб, – ДСНС

З початку російської агресії від вибухонебезпечних предметів постраждало 780 осіб, - ДСНС

В Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомили, що з початку російської агресії від вибухонебезпечних предметів постраждало 780 осіб, з них 77 дітей. 

Про це KВ стало відомо зі слів під час брифінгу в Military Media Center заступника начальника відділу організації піротехнічних робіт Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Дідика. 


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Доброго дня дозвольте вас проінформувати стосовно заходів, які виконуються піротехнічними підрозділами ДСНС по розмінуванню деокупованих територій 

України. Внаслідок агресії російської федерації за попередніми оцінками територія України площею орієнтовно 174 тисячі квадратних кілометрів забруднена вибухонебезпечними предметами та потребує проведення заходів з розмінування, що становить близько 30% від загальної площі держави”, – сказав Дідик. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Дідик розповів, що з початку війни бійці ДСНС знешкодили понад 435 тис. одиниць вибухонебезпечних предметів. Основні зусилля ДСНС спрямовані на розмінування деокупованих територій та відновлення об’єктів критичної інфраструктури.


“Всього з початку російської агресії від вибухонебезпечних предметів постраждало 780 осіб, з них 251 особа загинула та 529 осіб отримали поранення різного ступеню важкості. Постраждало 77 дітей. Загинуло 13 дітей та поранено 64 дитини”, – повідомив Дідик. 


Нагадаємо, у Київській області фахівці ДСНС продовжують роботи з розмінування. Загалом від початку робіт у столичному регіоні піротехніки виявили та знешкодили понад 79 тис. одиниць вибухонебезпечних предметів. Найбільший обсяг робіт сапери проводять на Бучанщині.


Читайте: На Київщині сапери ДСНС знищили вже понад 79 тисяч вибухонебезпечних предметів (фото, відео)  

Фото: Укрінформ

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4