За 5 місяців Буча закупила дронів більше ніж на 13 мільйонів гривень

За 5 місяців Буча закупила дронів більше ніж на 13 мільйонів гривень

Пристолична Буча за перші 5 місяців 2024 року закупило для потреб наших захисників 160 квадрокоптерів на загальну суму більше 13 мільйонів гривень.

Як вдалося дізнатися КВ, місто уклало 8 договорів з 7 постачальниками на покупку дронів на загальну суму 13,10 млн гривень.

Так, Буча посідає 4 місце по кількості укладених договорів на купівлю дронів по Київському регіону. 

Перший договір на придбання квадрокоптерів Бучанська міська рада уклала 24 січня з ТОВ “Інкос Індастрі” (*), а саме на купівлю 10 дронів DJI Mavic 3Thermal на суму 2,038 млн гривень. Термін поставки було визначено до 2 лютого. 

Через два дні, 26 січня, підписали наступний договір з ФОП Остапенко Аліна Сергіївна(**), за яким придбали 10 DJI Mavic 3 Fly More Combo. Ціна договору склала 1,30 млн гривень, а товари мали поставити до 4 лютого.

У лютому, а саме 23 лютого, Буча уклала ще 2 договори на купівлю дронів. В постачальника ТОВ “Леополіс комп’ютер” (***) закупили 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3T на суму 1,9  млн гривень, які мали поставити до 3 березня. З таким же терміном постачання придбано ще 5 DJI Matrice 30T в постачальника ТОВ “Стоун-Трейд”(****).  Ціна договору склала 998 тисяч гривень. 

У березні було підписано ще 3 договори. У середині місяця, 15 березня, Бучанська міська рада укладає договір із ТОВ “Буллет” (*****) на придбання 5 AUTEL EVO Max 4T на суму 1,1 млн гривень. Товар мали поставити до 28 березня. 

Через тиждень, 22 березня, підписується ще один договір, вже з знайомим постачальником ТОВ “Інкос Індастрі”. Договір укладено на постачання 20 DJI Mavic 3 Fly More Combo на суму 1,99 млн гривень. Строк постачання – до 4 квітня.

Останній квітневий договір підписано 30 квітня з ТОВ “Мінвік”.(******) Буча придбала 70 FPV-дронів “Dart Bee” 10 та 20 FPV-дронів “Dart Bee” Thermal на суму 2,1 млн гривень, які мали поставити до кінця травня.

У травні Бучанська міська рада укладає останній договір за проаналізовані КВ 5 місяців. Мова йде про договір, підписаний 22 травня з ТОВ “Екодрон” (*******) на постачання 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3T на суму 1,8 млн гривень. Товар мали поставити до 2 червня. 

*ТОВ “Інкос Індастрі” зареєстровано в 2023 році в Києві. Власник Микола Назаровець. Директор – Геннадій Анікін.

**Як ФОП, Остапенко Аліна була зареєстрована у червні 2014 року в Ірпені. Основна її спеціалізація – неспеціалізована оптова торгівля. 

***ТОВ “Леополіс комп’ютер” зареєстровано в 2016 році у Львові й належить Віктору Фігуну (90%). Віктор Фігун також зазначається як керівник компанії. Ще 10% у компанії має Товариство з обмеженою відповідальністю “Компанія з управління активами “Західна інвестиційна група” (за кошти та в інтересах пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду “К Капітал”). 

****ТОВ “Стоун-Трейд” зареєстровано у 2008 році у Києві. Власник та директор – Олександр Шелест.

*****ТОВ “Буллет” зареєстровано в 2023 році в Києві. Власник і директор – Іван Цюрупа. 

******ТОВ “Мінвік” зареєстровано у 2023 році в Одесі. Власник та директор – Дмитро Псарюк.

*******ТОВ “Екодрон” зареєстровано у 2023 році в Одесі. Власник та директор – Ауріка Довгалюк.

Як раніше писала КВ, з початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади на ці цілі витратили понад 200 мільйонів гривень. КиївВлада проаналізувала закупівлі кожної і дізналася скільки дронів, яких моделей та за якою ціною та у кого закупила кожна з місцевих громад.

Читайте: Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Анастасія Олійник

Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4