“Забуття = небуття”: у Києві на бульварі Міхновського провели акцію на підтримку полонених захисників “Азовсталі”

“Забуття = небуття”: у Києві на бульварі Міхновського провели акцію на підтримку полонених захисників "Азовсталі"

У Києві в неділю, 16 червня, на бульварі Міхновського поблизу станції метро “Звіринецька” зібрались рідні і знайомі полонених захисників “Азовсталі” та небайдужі громадяни. На акції вчергове нагадали про долю військовополонених гарнізону “Маріуполь”, всіх полонених та зниклих безвісти.

Про це КВ дізналася з допису на Facebook – сторінці Асоціації родин захисників “Азовсталі” та репортажу “Суспільне”.

“Героїчна оборона Маріуполя обернулася для захисників «Азовсталі» нескінченним жахіттям полону. Неволею, яка забирає в українських героїв їхнє життя, нещадно знищує здоровʼя”,  – нагадали в дописі Асоціації родин захисників “Азовсталі”.

Організатори акції наголосили, що невідомість, сповнена пекучого болю, понад два роки не полишає ані героїв, ані їхніх рідних та друзів.

До заклику припинити катування азовців та включити їх до обміну полоненими доєднався і Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.

“14 червня у Нью-Йорку відбулося засідання Радбезу ООН, на якому Постійний представник України в ООН наголосив на героїзмі бригади “Азов” та брехні Росії, яка уже зазнає краху, та закликав включити азовців до обмінів”, – йдеться у дописі Асоціації.

Як повідомила кореспондентка “Суспільного”, на мітинг 16 червня вийшли кілька сотень людей, переважно родичі та друзі військовополонених. Вони стояли із плакатами, прапорами, фотографіями своїх близьких, які знаходяться в полоні, із закликом повернути їх додому.

“Забуття = небуття”: у Києві на бульварі Міхновського провели акцію на підтримку полонених захисників "Азовсталі"

У руках родичі та друзі бранців Кремля тримали плакати з написами: “Наш голос –  їх порятунок”, “Одна хвилина полону – забирає день життях”, “Free Azov”, “ “Не мовчи, полон вбиває”, “Свободу Азову”, “Стань голосом полонених”.

“Забуття = небуття”: у Києві на бульварі Міхновського провели акцію на підтримку полонених захисників "Азовсталі"

Люди в багатьох містах України кожних вихідних виходять на подібні мітинги, аби нагадати про долю українських бранців  рф.

Нагадаємо, 4 лютого 2024 року родини військовополонених Маріупольського гарнізону поновили акції, які деякий час не проводили, аби привернути увагу до того, що довгий час не відбувалося обмінів захисників Маріуполя та “Азовсталі” з російського полону. 8 лютого в Україні відбувся обмін полоненими, тоді додому з російського полону повернулися 100 людей, 84 з них захищали Маріуполь. Надалі у списки на повернення потрапляють одиниці “Азовців”, тому родини українських військовополонених вирішили проводити мирні акції кожних вихідних. Зокрема   19 травня нагадували про долю полонених  на Контрактовій площі. 26 травня  акцію на підтримку військовополонених гарнізону «Маріуполь» провели на Дніпровській набережній. “ червня люди вийшли з плакатами на Оболоні.

Читайте: На столичній Оболоні провели акцію на підтримку полонених захисників “Азовсталі”

Як інформувала КВ, 31 травня 2024 року відбувся черговий обмін полоненими. Додому вдалося повернути 75 українців з російського полону. Серед повернутих додому були 10 оборонців Маріуполя і воїнів з “Азовсталі”.

Читайте: В Україну повернули 75 полонених українців (фото)

Фото: Суспільне

КиївВлада

Олександр Попов

Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4