Засідання Київради 04.07.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 04.07.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 4 липня, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 143 проєкти рішень, переважна більшість з яких стосуються питань містобудування та землекористування. Зокрема, народні обранці можуть погодити укладення на новий строк договору оренди ділянки на вул. Радистів, 40 (Биківня), яку в столичної громади орендує ТОВ “Рембудзвязок” і на якій будується скандально відомий ЖК “Лісова казка-2”. Серед іншого, сьогодні міськрада може затвердити відразу три нові міські цільові програми, які мають змінити діючі програми (у т.ч. “Турбота. Назустріч киянам”), та здійснити чергову спробу залучити приватного інвестора для реалізації проєкту “Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”.

Про те, що 4 липня 2024 року о 10:00 відбудеться позачергове пленарне засідання Київради, КВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:

Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №550 від 24 червня 2024 року.

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 143 проєкти рішень. Вони згруповані у чотири розділи (“Загальні питання”, “Питання власності”, “Питання містобудування та землекористування” і “Проєкти рішень Київради на виконання рішень та постанов судів”), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 32 проєкти рішень щодо передачі земельних ділянок під різні потреби;
  • 16 проєктів рішень щодо приватизації земельних ділянок громадянами;
  • 15 проєктів рішень щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок;
  • 11 проєктів рішень стосовно затвердження технічних документацій щодо інвентаризації земель;
  • 10 проєктів рішень щодо безпосереднього здійснення територіальною громадою Києва місцевого самоврядування тощо.

Серед іншого, сьогодні депутатський корпус може затвердити відразу три міські цільові програми, які розраховані на 2025-2027 роки та які замінять аналогічні програми, що діють наразі – «Турбота. Назустріч киянам», «Столична культура» та «Діти. Сім’я. Столиця на 2025-2027 роки». Усього на їхню реалізацію протягом трьох років міська влада планує витратити 13,1 млрд, 4,8 млрд та 483,9 млн гривень відповідно.

Читайте: “Ручний” розподіл коштів та “фатальний” дефіцит: Київрада вчергове внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку

Також Київрада може сьогодні здійснити чергову спробу залучити приватного інвестора для реалізації проєкту “Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”. Перша така спроба мала місце ще в 2020-ому, але відповідне рішення Київради вже втратило свою чинність через вимоги законодавства. Проєкт рішення по цьому питанню, який винесено на сьогоднішнє засідання, вже розглядався міськрадою 30 травня 2024-го, але тоді керівництво КМДА не змогло переконати депутатів у необхідності цих заходів – за погодження цього документу проголосував всього 41 народний обранець (необхідний мінімум – 61). Серед головних причин – депутати остерігалися, що записи з вуличних камер можуть потрапити до ворога, а також вказували на те, що МВС пропонує столиці схожу систему на безоплатній основі.

Читайте: Депутати Київради передумали залучати інвестора для стеження за порядком на столичних дорогах

Вистачає в порядку денному і резонансних земельних та містобудівних питань. Зокрема, на розгляд депутатського корпусу винесено проєкт Детального плану території (ДПТ) в межах бульвару Дружби Народів, вулиць Великої Васильківської, Щорса (Євгена Коновальця), Володимиро-Либідської, Казимира Малевича, залізниці у Голосіївському район. Як повідомляла КВ, розробка цього документу була профінансована ТОВ “Центр комерційних рішень”, яке входить до групи компаній відомого столичного бізнесмена Вагіфа Алієва. Даний ДПТ передбачає будівництво у вказаній локації нового житла, але, вочевидь, головною метою затвердження цього документу є розвиток мережі торгових центрів – у т.ч. добудова сумнозвісного торгово-розважального центру (ТРЦ) “Oceаn Mall”. 

Читайте: Группа Вагифа Алиева проспонсировала ДПТ в Голосеевском районе столицы

Також сьогодні столична міськрада може погодити укладення на новий строк (на один рік) договору оренди ділянки на вул. Радистів, 40 (Деснянський район) площею 2,12 га. Цю землю у громади Києва з 2018 року орендує ТОВ “Рембудзвязок”. Нагадаємо, що саме на цій території будується житловий комплекс (ЖК) “Лісова казка-2”, навколо якого не один рік вирували скандали. Зокрема, навесні 2018 року Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Київської міськдержадміністрації (КМДА) з різних причин анулював декларацію про початок будівельних робіт. Крім того, проти будівництва цього комплексу виступали мешканці Биківні, які скаржилися на те, що “приплив нових людей” у це селище призведе до колапсу місцевої інфраструктури, у тому числі – ще більшого дефіциту місць у дитячих садках і школах.

Читайте: Апелляционный админсуд запретил строить ЖК “Лесная сказка-2” в Быковне

Як і зазвичай, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже безпосередньо під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають. При цьому, на сайті  міськради з вечора не було опубліковано перелік питань, які на розгляд народних обранців виносяться в порядку невідкладності.  

Фото: КВ

КиївВлада

Іван Кулик

 

Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4