Засідання Київради 08.05.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 8 травня, на 14:00 заплановане позачергове засідання Київради. Попередньо на розгляд депутатів винесено всього два проєкти рішень – щодо перейменування просп. Правди в просп. Європейського Союзу та щодо присвоєння генералу Валерію Залужному звання “Почесний громадянин Києва”. Втім, цей перелік питань ймовірно буде доповнено – на 13:30 заплановане засідання погоджувальної ради, на якому може бути погоджено винесення до сесійної зали багатьох проєктів рішень у порядку невідкладності.

Про те, що 8 травня 2024 року о 10:00 відбудеться позачергове пленарне засідання Київради, КВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:

Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №390 від 6 травня 2024 року. 

Наразі порядок денний цієї пленарки нараховує всього два питання. Так, сьогодні депутати можуть погодити перейменування просп. Правди в Подільському районі в просп. Європейського Союзу. Нагадаємо, раніше у Київраді обговорювалося питання стосовно того, що таким чином потрібно назвати Повітрофлотський проспект (Шевченківський та Солом’янський райони), але в результаті у лютому 2024-го останній було перейменовано в просп. Повітряних сил України.

Читайте: Київрада перейменувала Повітрофлотський проспект на просп. Повітряних сил України

Крім того, на розгляд народних обранців винесено проєкт рішення щодо присвоєння генералу Валерію Залужному (Головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) в 2021-2024 роках, найближчими тижнями має приступити до роботи послом України у Британії) звання “Почесний громадянин Києва”. Підставою для цього називаються його “визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та забезпеченні стримування та відсічі збройної агресії російських військ під час оборони столиці України”, а також загальна повага і авторитет, якими Залужний користується у територіальної громади Києва.

Варто зазначити, що цей перелік проєктів рішень є дуже попереднім та приблизним. Справа в тому, що, за інформацією КВ, напередодні пленарного засідання, о 13:30, має відбутися погоджувальна рада, на якій буде розглянуто питання щодо розгляду у сесійній залі низки проєктів рішень у порядку невідкладності – тобто за спрощеною процедурою погодження. 

Фото: КВ

КиївВлада

Іван Кулик

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4