Засідання Київради 29.08.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 29.08.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 29 серпня, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради – перше після півторамісячної літньоїр “відпустки” депутатів. На їхній розгляд попередньо винесено 71 проєкт рішень – 60 питань у “основному” порядку денному, решта 11 запропоновані до розгляду в порядку невідкладності. Зокрема, сьогодні народні обранці можуть затвердити міську цільову програму “Запобігання та протидія домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі”, яка буде розрахована на період 2025-2027 років, продовжити на один рік та збільшити фінансування по програмі “Захисник Києва на 2022-2024 роки”, звернутися до центральної влади з клопотанням щодо удосконалення механізмів охорони культурної спадщини тощо.

Про те, що 29 серпня 2024 року о 10:00 відбудеться позачергове пленарне засідання Київради, КВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:

Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №756 від 16 серпня 2024 року.

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 60 проєктів рішень, ще 11 питань виносяться на розгляд депутатського корпусу в порядку невідкладності. Проєкти рішень з “основного” порядку денного вже традиційно згруповані у чотири розділи (“Загальні питання”, “Питання власності”, “Питання містобудування та землекористування” і “Проєкти рішень Київради на виконання рішень та постанов судів”), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 25 проєктів рішень щодо відмови громадянам у наданні дозволів на розробку проєктів землеустрою
  • 10 проєктів рішень щодо надання земельних ділянок для створення озеленених територій загального користування
  • 7 проєктів рішень щодо питань законності тощо.

Так, сьогодні депутатський корпус може затвердити міську цільову програму “Запобігання та протидія домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на 2025-2027 роки”. Вона прийде на зміну аналогічній програмі з аналогічною назвою, яка розрахована на період 2022-2024 років. “Новою” програмою передбачено, що на реалізацію заходів у цій сфері планується витратити 209,3 млн гривень з міського бюджету. Для порівняння, початковим варіантом діючої програми було передбачено фінансування в сумі 155,6 млн гривень.

Читайте: Киевсовет решил в 2022-2024 годах потратить на борьбу с домашним насилием 155,62 млн гривен

Також міськрада збирається розглянути в порядку невідкладності проєкт рішення, яким передбачено продовження терміну дії міської цільової програми «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки» ще й на наступний рік. Наразі міська влада збирається витратити на її реалізацію в 2025 році грошові кошти з бюджету Києва в сумі 3 млрд гривень. Крім того, депутатам запропоновано збільшити кошторис даної програми на поточний рік з 6,9 млрд до 8 млрд гривень. Відповідно загальні обсяги фінансування даної програми можуть зрости з 13 млрд гривень на три роки до 17,1 млрд гривень на чотири роки.

Читайте: Плюс 1 млрд гривень: Київрада всімнадцяте відкоригувала програму “Захисник Києва”

За цією ж процедурою може бути затверджено проєкт рішення щодо направлення звернення до Верховної Ради і Кабінету Міністрів щодо термінового вирішення питань у сфері охорони культурної спадщини. Згідно з ним, влада Києва планує клопотати перед парламентом і урядом щодо якнайшвидшого ухвалення двох законопроєктів, які направлені на вдосконалення захисту пам’яток і посилення відповідальності за їхнє пошкодження та знищення.

Як і зазвичай, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже безпосередньо під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають.

Фото: КВ

КиївВлада

Іван Кулик

Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4