Засідання Київради 30.05.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 30.05.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 30 травня, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 472 проєкти рішень, переважна більшість з яких стосуються питань містобудування та землекористування. Зокрема, народні обранці можуть погодити ДПТ частини Голосіївського району, який в тому числі “допоможе” відомому бізнесмену Вагіфу Алієву добудувати свій ТРЦ “Oceаn Mall”. Серед іншого, столична міськрада сьогодні може створити ТКК, яка вивчатиме діяльність ПрАТ “АК “Київводоканал” і вчергове продовжити термін паспортизації київських водойм – тепер вже до 31 грудня 2024 року.

Про те, що 30 травня 2024 року о 10:00 відбудеться позачергове пленарне засідання Київради, КВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:

Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №430 від 20 травня 2024 року.

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 472 проєкта рішень. Вони вже згруповані у чотири розділи (“Загальні питання”, “Питання власності”, “Питання містобудування та землекористування” і “Проєкти рішень Київради на виконання рішень та постанов судів”), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 256 проєктів рішень – щодо відмови у наданні дозволів громадянам на розробку проєктів землеустрою;
  • 34 проєкти рішень – щодо надання і передачі земельних ділянок для створення озеленених територій загального користування і для ведення лісового господарства;
  • 33 проєкти рішень – щодо надання і передачі земельних ділянок під різні потреби;
  • 22 проєкти рішень – щодо передачі земельних ділянок у приватну власність громадянам;
  • 21 проєкт рішення – щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок тощо.

Так, сьогодні Київрада може затвердити проєкт рішення щодо створення тимчасової контрольної комісії (ТКК) із вивчення питань щодо діяльності ПрАТ “АК “Київводоканал”. Цей орган має проаналізувати питання тарифної політики даної компанії, перевірити, як вона забезпечена речовинами для знезараження води і технічними засобами для реагування на аварійні ситуації, тощо. Вказаний документ, нагадаємо, розглядався на засіданні міськради 16 травня 2024-го – відразу після того, як депутатський корпус погодив створення однойменного КП “Київводоканал”, на яке хочуть покласти обов’язки щодо забезпечення столицею водопостачання і водовідведення. Втім, тоді за створення цієї ТКК проголосував всього 21 депутат (необхідний мінімум – 61 голос). 

Читайте: КП замість ПрАТ: столична міськрада вирішила створити “новий “Київводоканал”

Також на розгляд Київради винесено проєкт рішення щодо продовження до 31 грудня 2024 року кінцевого терміну проведення інвентаризації та паспортизації столичних водойм, виконання яких покладено на КП “Плесо”. Раніше, відповідним рішенням Київради від 2018 року, було встановлено дедлайн до 1 січня 2020 року, але навесні 2021-го столична міськрада вже пролонгувала цей строк до 31 грудня 2022-го (відповідно, цей термін вже офіційно минув. – КВ). Чому посадовці вищезгаданого КП не встигли виконати ці роботи раніше, у проєкті рішення не уточнюється. Втім, нагадаємо, що станом на квітень 2021 року в столиці були оформлені паспорти лише на 48 з майже п’яти сотень столичних водойм. І при цьому під час виконання таких робіт, схоже, нерідко розкрадалися бюджетні кошти – принаймні такою є версія Нацполіції, яка розслідувала відповідні ймовірні порушення в рамках як мінімум двох кримінальних проваджень. 

Читайте: “Липові папірці”: експосадовця КП “Плесо” підозрюють у “бюджетних розпилах” при паспортизації столичних водойм

Вистачає в порядку денному і резонансних земельних та містобудівних питань. Зокрема, на розгляд депутатського корпусу винесено проєкт Детального плану території (ДПТ) в межах бульвару Дружби Народів, вулиць Великої Васильківської, Щорса (Євгена Коновальця), Володимиро-Либідської, Казимира Малевича, залізниці у Голосіївському район. Як повідомляла КВ, розробка цього документу була профінансована ТОВ “Центр комерційних рішень”, яке входить до групи компаній відомого столичного бізнесмена Вагіфа Алієва. Даний ДПТ передбачає будівництво у вказаній локації нового житла, але, вочевидь, головною метою затвердження цього документу є розвиток мережі торгових центрів – у т.ч. добудова сумнозвісного торгово-розважального центру (ТРЦ) “Oceаn Mall”. 

Читайте: Группа Вагифа Алиева проспонсировала ДПТ в Голосеевском районе столицы

Серед іншого, депутатський корпус на сьогоднішньому засідання також може погодити передачу ділянку на вул. Михайлівській,18, 18-В в оренду ТОВ “Столиця” (входить до орбіти одіозної забудовниці Владислави Молчанової). Дана компанія “на папері” планує отримати землю для обслуговування своїх будівель, серед яких – об’єкт культурної спадщини “Садиба міська” (була зведена в XIX столітті). Зазначимо, міськрада вже “провалювала” голосування по цьому питанню – під час пленарного засідання від 20 червня 2023 року. Як повідомляла КВ, причиною цього послугувало, зокрема, те, що у КМДА навіть не змогли пояснити депутатам, чи уклав власник цієї споруди охоронний договір на неї. Крім того, нагадаємо, раніше проти цього землевідводу виступали представники громадськості, на думку яких ділянка насправді буде використана для нової забудови.

Читайте: Беззахисна історія: КМДА та “Батьківщина” хочуть передати землю під садибою XIX століття компанії із орбіти забудовниці Молчанової 

Як і зазвичай, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради вносять до порядку денного деякі проєкти рішень вже безпосередньо під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають. При цьому, вже традиційно на сайті міськради не було опубліковано перелік питань, які на розгляд народних обранців виносяться в порядку невідкладності.  

Фото: КВ

КиївВлада

Іван Кулик

 

Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4