Зеленський і Рютте підписали безпекову угоду між Україною та Нідерландами

Зеленський і Рютте підписали безпекову угоду між Україною та Нідерландами

У п’ятницю, 1 березня, Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали у Харкові двосторонню безпекову угоду між Україною та Нідерландами, яка передбачає 2 млрд євро військової допомоги та визначає пріоритети надання озброєння з акцентом на зміцненні Повітряних сил ЗСУ. Також, згідно з документом, Нідерланди підтримують майбутнє членство України в ЄС і НАТО.

Про це, як передає KВ, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За словами Володимира Зеленського, документ передбачає 2 млрд євро військової допомоги від Нідерландів цього року, а також подальшу оборонну допомогу протягом наступних 10 років.

Президент України також зазначив, що угода визначає пріоритети надання допомоги у сфері протиповітряної оборони, артилерії, морських та далекобійних засобів, з особливим акцентом на зміцненні Повітряних сил Збройних Сил України.

“Угода формалізує принципову позицію Нідерландів щодо посилення санкцій проти росії, примушення її до відшкодування збитків та притягнення агресора до відповідальності. Згідно з документом, Нідерланди також підтримують майбутнє членство України в ЄС і НАТО”, – підкреслив Володимир Зеленський.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також, для Марка Рютте провели спецбрифінг, на якому розповіли про сьогоднішню ситуацію на фронті.

“Головком Олександр Сирський, командувач Повітряних сил Олещук, міністр оборони Умєров провели спеціальний військовий брифінг для Марка Рютте щодо ситуації на фронті зараз, щодо наших можливостей в активних діях та в захисті на конкретних напрямках. Звичайно, говорили і саме щодо Харкова”, – розповіли Президент.

Крім того, Володимир Зеленський Прем’єр-міністром Нідерландів відвідали Харків, де оглянули пошкоджені будівлі.

“З початку повномасштабного російського вторгнення у Харкові зруйновано понад 20 тисяч будівель. Школи, університети, будинки, дитячі садочки та церкви. Місто понівечене російськими обстрілами, але точно нескорене. З Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте оглянули будівлі, пошкоджені внаслідок російських обстрілів Харкова, та вшанували пам’ять дітей, які загинули через агресію росії”, – додав голова уряду.

Раніше KВ повідомила, що Нідерланди нададуть Україні новий пакет допомоги вартістю 122 мільйони євро. З них 10 мільйонів виділять на покращення кібербезпеки державних відомств.

Читайте: Україна отримала 760 млн доларів гранту від Японії та Норвегії через проект Світового банку PEACE

Фото: Офіс Президента України 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4