Згурівська громада “за” заборону московської церкви в Україні

Згурівська громада “за” заборону московської церкви в Україні

Депутати Згурівської громади ініціювали низку звернень до керівництва держави. Так, з другої спроби вони проголосували щодо заборони московської церкви в Україні. Просять Президента і про присвоєння звання Героя України командиру 49 стрілецького батальйону “Карпатська Січ” Олегу Куцину (посмертно).

Про це KВ дізналася із повідомлення депутата Згурівської громади Євгена Чубука (ВО “Свобода”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні з другої спроби Згурівська селищна рада таки підтримала ініційоване мною звернення до Верховної Ради України щодо заборони на законодавчому рівні московської церкви (УПЦ МП). Депутати підтримали рішення одноголосно – 22 “за”. Я щиро дякую і радію, що до депутатів, які минулого разу утрималися та, навіть, голосували проти – прийшло прозріння. Але цього рішення не було би, якби не тиск громади. З думкою людей потрібно рахуватися!”, – йдеться у дописі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На думку депутата, такі звернення, від місцевих рад по всій Україні мають підштовхнути народних депутатів зрештою взятися за питання національної безпеки й “покінчити з ворожою агентурною мережею рф в Україні”. 

“Це важливий крок селищної ради. Але не останній. Якщо Верховна Рада продовжить вагатися – будемо брати відповідальність й приймати рішення про заборону діяльність УПЦ МП на території громади!”, – додав він.

Крім того, Чубук ініціював звернення до Президента України щодо присвоєння звання Героя України посмертно Олегу Куцину – командиру 49 стрілецького батальйону “Карпатська Січ”. Це звернення депутати підтримали одноголосно. 

Згурівська громада “за” заборону московської церкви в Україні

“Він боровся за Україну ще до проголошення незалежності. Коли в 2014-му росія розпочала війну проти нашої держави, Олег Куцин створив окрему добровольчу чоту “Карпатська Січ”, яка під його командуванням брала участь у боях за Донецький аеропорт, Піски, Водяне, Опитне та інші населені пункти українського Донбасу. Під його командуванням відроджений вже повноцінний батальйон захищав Київщину у березні 2022-го під час повномасштабного вторгнення російських терористичних військ, брав участь в обороні та звільненні Харківщини на Ізюмському напрямку”, – зауважив він.

Нагадаємо, Вишгородська районна державна адміністрація (РДА) заплатить за товар приватній фірмі 57 тис. гривень. Ця публічна закупівля була здійснена без використання електронної системи торгів.

Читайте: Вишгородська РДА придбає 200 кілограм канату


Фото: Facebook

КиївВлада

Автор:
Інна Міхно
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4