Журналісти показали родинні статки “слуги” Миколи Галушко

Журналісти показали родинні статки "слуги" Миколи Галушко

Журналісти дослідили статки родини скандального нардепа-мажоритарника Миколи Галушко (97 округ Київщини, фракція “Слуга народу”), родина якого за час повномасштабного вторгнення встигла суттєво поліпшити своє майнове становище. Так, починаючи з лютого 2022 року на батьків нардепа зареєстрували 6 нових транспортних засобів, а їх маєтки у пристоличному дачному кооперативі активно розбудовуються. 

Про це КВ стало відомо з розслідування hromadske.

Як повідомляють журналісти, Леоніду та Марині Галушко належать два маєтка у дачному кооперативі “Лісове озеро” (с.Рожівка), які останні роки розбудовуються.

Журналісти показали родинні статки "слуги" Миколи Галушко

Журналісти показали родинні статки "слуги" Миколи Галушко

Журналісти показали родинні статки "слуги" Миколи Галушко

Особливу увагу журналісти приділили будинку, який належить саме матері нардепа Миколи Галушко. Розслідувачі стверджують, що судячи зі супутникових знімків, роботи на ділянці, а саме суттєве розширення вже існуючого будинку, розпочались у 2021 році й призупинялось лише на півроку. Роботи досі тривають. 

Сама Марина Галушко у коментарі hromadske пояснила, що ремонтує маєток під продаж й вже навіть розмістила оголошення для пошуку покупців. Будинок, записаний на Марину Галушко, в оголошенні оцінюють у 650 тисяч доларів США.

“Я його роблю на продаж, я його не будувала. Я роблю зовнішній вигляд та ремонт, щоб продати. І навіть оголошення є”, – пояснювала Галушко

Суттєво поповнився й автопарк батьків-пенсіонерів нардепа: у березні 2024 року Марина Галушко отримала у власність електрокар Zeekr 001 2023 року випуску, який оцінюють у понад 50 тисяч доларів США. Інші автівки записані на батька, Леоніда Галушко, зокрема: Lexus NX 300H 2021 року випуску (вартість біля 40 тисяч доларів США), який з’явився у власності чоловіка влітку 2022 року; Mercedes-Benz S 500 2008 року випуску (12-13 тисяч доларів США), який зареєстрували у листопаді того ж року; Volvo XC90 (55 тисяч доларів США), який поповнив автопарк у грудні 2022 року; Samsung SM 6 2016 року випуску (12 тисяч доларів США), який з’явився влітку 2023 року та мотоцикл Suzuki Hayabusa (10-12 тисяч доларів США), який додався до колекції у листопаді 2023 року. 

Журналісти показали родинні статки "слуги" Миколи Галушко

Цікаво, що з вказаного майна право користування у декларації Микола Галушко вказує тільки на Mercedes-Benz S 500 2008 року випуску. 

Журналісти показали родинні статки "слуги" Миколи Галушко

Мати нардепа Марина Галушко прокоментувала, що син все ж таки користується її новеньким електрокаром, але як часто – журналістам дізнатись не вдалось. 

“Він їздить на моїй машині. Я – в основному вдома зараз, займаюся будівництвом. Тому я йому даю то одну машину, то іншу машину. А як він мою машину може декларувати? Я йому дала її на один день. І не один раз”, – розповіла Марина Галушко у коментарі hromadske.

Як раніше писала КВ, народний депутат Микола Галушко за останні роки засвітився у кількох гучних скандалах. Зокрема, у січні 2023 року, нардепа помітили серед тех, хто відмовився ставити підписи під зверненням до спікера Верховної Ради (ВР) Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій. 

Читайте: Керівництво “Слуги народу” продовжує рятувати нардепів від “ОПЗЖ”

У липні 2023 року фірма помічника нардепа – ТОВ “Дад і компанія”, яке відоме в Києві як субпідрядник капремонту Льодового палацу за понад сотню мільйонів гривень, намагалась отримати підряд на заміну вікон та дверей в Березанській міській лікарні  (місто Березань входить до округу №97, по якому обрано Миколу Галушко). Ціна договору склала б понад 1 мільйон гривень, а ТОВ належить Дмитру Дарді, помічнику Галушко на громадських засадах. 

Читайте: Помічнику нардепа Галушка не дали освоїти мільйон на ремонті березанської лікарні

У вересні 2020 року Галушко потрапив у скандал з приводу продажу місць у списках “Слуги народу”. Спочатку він опублікував заяву про вихід з партії, звинувативши політсилу у продажі місць у списках на місцевих виборах 2020 року. Натомість, в партії “Слуга Народу” заперечили висунуті нардепом звинувачення, а керівник Київської обласної організації партії Олександр Дубінський заявив, що має інформацію про домовленості Галушка з прямими опонентами “Слуги Народу” на цих виборах.

Читайте: Микола Галушко має скласти мандат та вибачитися перед виборцями – обласний осередок “Слуги Народу”

Наприкінці 2021 року стало відомо, що роком раніше Микола Галушко нецензурно висловився в адресу поліцейських, які зупинили його водія за порушення правил дорожнього руху. У парламентській фракції “Слуга народу” поведінку Галушка засудили, але звернули увагу на те, що інцидент був у 2020 році, а його подробиці оприлюднено лише через рік.

Читайте: Нардеп от 97 округа Галушко год назад в центре Киева обматерил полицейских, видео появилось в Сети только сейчас

Фото: з відкритих джерел, hromadske

КиївВлада

Анастасія Олійник

Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4