Жителі розбитого російською ракетою будинку на Сальського, 19 вимушені вибивати собі житло, – голова ЖБК

Жителі розбитого російською ракетою будинку на Сальського, 19 вимушені вибивати собі житло, - голова ЖБК

Жителі будинку на вулиці Сальського, 19, куди 8 липня росіяни поцілили своєю ракетою, заявляють, що вимушені добувати собі житло власними силами. Ракета повністю знищила під’їзд і зруйнувала щонайменше 17 квартир, столична влада обіцяла потерпілим підтримку.  

Як передає кореспондент КВ,  мешканці скаржаться, що ще в перші дні після трагедії почали виникати конфлікти з правоохоронними органами та міською владою. 

“Конфліктів багато. Усе почалося з того, що нам у поліції почали видавати витяги за іншою адресою — Сальського, 21 (актуальна адреса – Сальського, 19,- КВ). А потім слідчий у відпустці, витяги загубили… Тому ми вирішили викликати журналістів для розголосу нашої трагедії. Бо якби не було розголосу, не було б нічого.У мене на сьогодні найбільша кількість загиблих — 13 людей. Тому за їхню пам’ять ми будемо боротися”, — говорить Тетяна Гладкова, голова правління ЖБК постраждалого будинку. 

Вже другий місяць жінка виборює для своїх мешканців право на житло. 

За її словами, попри гучні заяви міської влади щодо фінансової підтримки, наразі постраждалі отримали лише допомогу від ООН.

“У перші ж дні організація ООН розгорнула штаб на базі школи, де люди змогли переночувати. А вже фактично на 3-4 день після трагедії постраждалі отримали 10 800 гривень на картку. Це єдине, що отримали мешканці на зараз. Ще оформлювали допомогу від Соцзахисту, але кошти все ще не надійшли”, — підсумовує жінка.

Детальніше про страшну трагедію, з якою зіштовхулися мешканці будинку на Сальського та виклики перед постраждалими — дивіться у нашому відео. 

Фото: колаж КиївВлада

КиївВлада

Дарина Полішевська

 

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4