Зростає інвестиційний попит на забудову з інфраструктурою та довготривалим розтермінуванням, – DIM

Зростає інвестиційний попит на забудову з інфраструктурою та довготривалим розтермінуванням, - DIM

Інвестиційний попит минулого року впав в 5-7 разів залежно від проєкту, але вже зараз інвестори знову заходять на ринок. 10% вкладаються в квадратні метри з метою врятувати заощадження від інфляції, ще 5% – для здачі в оренду і пасивного доходу. При цьому змінився вектор вподобань до формату житла із зацікавленністю у бік інфраструктурного наповнення та планування. Пожвавити цей попит може і розширення програми “єОселя”. 


Про це в своєму блозі на KВ розповіла директорка з маркетингу групи компаній DIM Дарія Бедя


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Кінцеві мешканці й інвестори стали більш вибагливі до формату, концепту та наповнення проєкту. Найбільше їх цікавить інфраструктурне наповнення, зокрема просторове зонування, відпочинкові зони для різних вікових груп, широкий вибір комерційних об’єктів, які задовольнятимуть буденні потреби, а також питання безпеки та охорони: система контроля доступу, відеоспостереження, наявність облаштованих сховищ”, – йдеться у блозі. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами експертки, почастішали запити і стосовно сервісного наповнення. У першу чергу інвесторів цікавить, яке середовище для життя вони врешті отримають.


“Це стосується рівня обслуговування сервісною компанією, благоустрою та доглядом за комплексом після введення в експлуатації, в бізнес-класі – консьєрж-сервісу, якому можна сміливо делегувати частину рутинних справ. Попри можливо різні життєві сценарій та бажання щодо життєвого простору в комплексі, практично усіх покупців об’єднує  потреба у розширенні лінійки фінансових інструментів купівлі”, – говорить Бедя. 


Так, наприклад, у компанії DIM відзначають сформований сталий запит на довготривале розтермінування терміном на 3-5 років з першим внеском від 10%. 


“Розширення програми “єОселя” з 1 серпня, імовірно, може дещо пожвавити попит, щоправда лише за умови достатнього і швидкого фінансування. Поки що програма не працювала як належне, адже з 40 тис. заявок профінансували заледве 1700 по всій країні. В таких умовах саме довготривале розтермінування від девелоперів може стати драйвером для ринку”, – додала директорка з маркетингу групи компаній DIM.


Нагадаємо, що прогнози Міжнародного валютного фонду щодо зростання економіки свідчать про позитивні перспективи в будівельній галузі. Тому експерти з нерухомості підкреслюють необхідність в умовах війни прозорих, чесних та рівноправних правил гри для всіх учасників будівельного ринку. І першим кроком у цьому напрямі має стати реформа містобудівного сектору.


Читайте: Ринок новобудов Києва налаштований на максимальну персоналізацію, – DIM


Фото: ario.law


КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4