Звільнені з полону кияни мають можливість скористатися пільгами на лікування, – КМДА

Звільнені з полону кияни мають можливість скористатися пільгами на лікування, - КМДА

Звільнені з полону українці, зокрема кияни, можуть скористатися пільгами на санаторно-курортне лікування. Також, замість лікування звільнені полонені можуть отримати компенсацію вартості лікування.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні КМДА.

“Звільнені з полону можуть отримати пільгове санаторно-курортне лікування на 18 календарних днів або компенсацію вартості самостійного санаторно-курортного лікування за рахунок державного бюджету не пізніше ніж через 12 місяців після звільнення з місць несвободи”, – йдеться у повідомленні.

У КМДА наголосили, що таке право мають не тільки особи, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, а й члени їхніх сімей. 

Зокрема, для отримання путівок або компенсації потрібно звернутися до центру надання адміністративних послуг або районного управління соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання. А внутрішньо переміщені особи – за фактичним місцем проживання згідно з довідкою про взяття на облік ВПО. 

У пресслужбі зазначили, що для забезпечення путівкою або пільговим санаторно-курортним лікуванням необхідно подати відповідну заяву.

Читайте: “Free Azov”: у Києві на Берестейському проспекті провели акцію на підтримку полонених

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачала Ташань
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачала Ташань
09:00 В липні поточного року село Ташань Бориспільського району Київщини провело через Prozorro договорів на 1,9 млн гривень. Замовляли паливо, безпілотники, мультимедійне обладнання для…
Під захистом: на Київщині створили нові об'єкти природно-заповідного фонду
Під захистом: на Київщині створили нові об’єкти природно-заповідного фонду
09:00 Київська обласна рада підтримала створення нових ботанічних пам’яток природи місцевого значення, – двох в ДП “Клавдіївська ЛДНС” і однієї в Дівичківській громаді. Це,…
Оточення Юрушева добивається права на висотну забудову у Солом'янському районі столиці
Оточення Юрушева добивається права на висотну забудову у Солом’янському районі столиці
09:00 ТОВ “ВКФ “Сервісшина” продовжує судові спори за право зводити висотний ЖК на вул. Мокрій, 14-А. Після того, як цій компанії вдалося “через служителів…
Banner
QlU7mDx4