Архітектор Миргородський показав монумент мера Омельченка

Архітектор Миргородський показав монумент мера Омельченка

У вівторок, 14 травня, відбулося відкриття пам’ятника колишньому меру Києва Олександру Омельченку. Монумент знаходиться на Байковому кладовищі. Над ним працювали близько року. 

Про це, як стало відомо КВ, на своїй сторінці у ФБ пише архітектор Андрій Миргородський.

“Сьогодні у моєму житті відбулася дуже важлива подія – ми з моїм колегою Володимиром Журавлем зняли тканину з відкритого сьогодні для загального огляду пам’ятника Олександру Омельченку”, – пише Андрій Миргородський.

За його словами, робота над цим монументом, який розташований у кінці центральної алеї Байкового кладовища, тривала близько року.

“Для мене дуже важливо було передати власні почуття до цієї людини (Олександра Омельченка, – КВ) – адже мені довелося з ним співпрацювати декілька років”, – додав архітектор.

Архітектор Миргородський показав монумент мера Омельченка Зазначимо, раніше повідомлялося, що пам’ятник Омельченку подано у стилі фігури, що сидить на лавці, а поруч лежить будівельна каска. За спиною фігури буде зображено панораму Києва з архітектурними спорудами, які були відкриті під час роботи Омельченка на посаді мера. На меморіальній табличці з’явиться штрих-код, відсканувавши який, можна потрапити на сторінку у Вікіпедії, присвячену Омельченку. Відкриття пам’ятника планувалося ближче до Великодня.

Нагадаємо, у лютому 2022 року КВ стало відомо, що замість померлого лідера партії Єдність Олександра Омельченка депутатом Київради стала Інна Ярмоленко. 3 лютого 2022 року вона прийняла присягу.

Читайте: Замість Олександра Омельченка у Київраді засідатиме Інна Ярмоленко

Як інформувала КВ, партія “Народовладдя” закликала киян переконувати депутатів Київради зі своїх округів не допустити прийняття рішення про перейменування, бо вважає померлого у листопаді минулого року колишнього очільника столиці взірцем господарчої та політичної корупції.

Читайте: У Києві виступили проти найменування однієї з вулиць на честь екс-мера Омельченка

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4