На Фастівщині стартувала навчальна програма для школярів “Освітня Ліга”

На Фастівщині стартувала навчальна програма для школярів “Освітня Ліга”

У суботу, 28 вересня, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка офіційно розпочалася навчальна програма “Освітня Ліга”, яка спрямована на полегшення доступу школярів із регіонів до вищої освіти. У пілотному етапі беруть участь понад 200 учнів із Фастівського району.

Про це КВ стало відомо з прес-релізу організаторів проєкту “Освітня Ліга”.

Відкриваючи програму, її ініціатор народний депутат Олег Дунда закликав школярів дуже серйозно поставитися до участі у проєкті, який визначить їх доросле життя.

«З цього дня у вас починається реальне навчання у стінах університету і шлях у майбутнє», – зазначив він.

Пілотна частина проєкту реалізується на базі КНУ ім.Шевченко. У програмі навчатимуться більше двохсот школярів із чотирьох громад Фастівського району: Фастівської, Бишевської, Чабанівської та Кожанської.

Символічні студентські квитки учасникам вручав особисто ректор університету Володимир Бугров, наголосивши, що це їх «перший крок до успіху».

Під час навчання, школярі ознайомляться із роботою факультетів КНУ ім.Шевченка та отримають практичні навички з соціології, журналістики, комп’ютерних технологій, географії та історії. Це допоможе їм обрати майбутню професію та спростить вступ до вишу.

У майбутньому до “Освітньої Ліги” доєднаються і інші виші Києва. Зокрема, до кінця року очікується, що до програми долучиться Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Крім цього, “Освітня Ліга” передбачає проведення відкритих уроків та профорієнтування для учнів шкіл Київщини, які вступлять до програми.

Також, учні, за бажанням та за погодженням шкіл і батьків, можуть брати участь у програмах тимчасового працевлаштування. Процес буде побудований таким чином, щоб не зашкодити навчанню.

“Освітня Ліга” – проєкт, що реалізується за ініціативою народного депутата Олега Дунди в партнерстві з КНУ ім.Шевченко та за підтримки Fozzy Group і Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів.

Читайте: Японія допомогла надрукувати понад мільйон підручників для українських школярів: 63 тисячи з них отримали учні Київщини

Фото: прес-реліз 

КиївВлада

Владислава Олійник

Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4